14 Haziran 2007 00:00

Yalanlara kanmayalım

Merhaba sevgili yol arkadaşlarım! Ben, Kayseri Organize’de SOLEY Havlu’da çalışan bir işçi kardeşinizim.Son günlerde diğer fabrikalarda olduğu gibi bizim fabrikada da yönetim kurulu...

Paylaş

Merhaba sevgili yol arkadaşlarım! Ben, Kayseri Organize’de SOLEY Havlu’da çalışan bir işçi kardeşinizim.
Son günlerde diğer fabrikalarda olduğu gibi bizim fabrikada da yönetim kurulu fabrikayı küçültmeye gideceğini, hatta kapatabileceğini iddia ediyor. Bizce mesele, işçi kıyımına kılıf bulmaktır. Belki de fabrikanın ismi değiştirilerek düşük ücretle yeni işçi alınacaktır.
Hiçbir yetkili, yüzlerce işçinin çalıştığı bu işyerine gelip bizleri aydınlatmıyor. Sadece laf dolaşıyor. Bu yetmiyormuş gibi sendika yönetimi (Öz iplik-İş’te henüz seçim olmadan önceki yönetim) temsilcileri, kendi isteğimizle ayrıldığımızı yazıp bir kağıda tarihsiz imza atmamızı, aksi halde tazminatlarımızı alamayacağımızı söylüyorlar. Bu resmen, benim aidatımla patronun değnekçiliğini yapmaktır.
Arkadaşlar, lütfen hepimiz birbirimize sahip çıkalım. Oyuna gelmeyelim. Bizleri kandırmaya çalışanlara kanmayalım. “Kefilim” diyenlere aldanmayalım. Hayatımızı karartmayalım. Alın terimizi yok sayanların oyununa gelmeyelim.
Yeni seçilen sendikacıların işçiye sahip çıkması gerekiyor. Peki işçiye bu zulmü yapan patronların desteklediği hükümetin partisinden aday olan sendika başkanı bu işe ne diyor? Gelip sorunlarımızı görsünler. Bizden kesilen aidatlarla sefa sürenlere sesleniyorum; bu sorunu gelin çözün. Yoksa kısa zamanda koltuğunda oturduğun sendika da bitirilecek.
Evet işçi arkadaşlarım, bizleri kandırarak (birçok fabrikada denendiğini biliyoruz) kağıtlara imza attırmaya çalışanlara cevabımız net olmalı. Şimdi SOLEY’de birlik olma zamanı!..
SOLEY Birlik Mensucat’tan bir işçi (KAYSERİ)
ÖNCEKİ HABER

Delphi’de iş koşulları hasta ediyor

SONRAKİ HABER

genetik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...