14 Haziran 2007 00:00

Taşeron işçi sendikasına sahip çıkıyor

Taşeron şirketlerinin yenilenmesi nedeniyle, sendikalarından istifa etmezlerse işten atılma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak olan temizlik işçileri, “Sendikamızı da alacağız, işimize de sahip çıkacağız” dediler.

Paylaş

Taşeron şirketlerinin yenilenmesi nedeniyle, sendikalarından istifa etmezlerse işten atılma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak olan temizlik işçileri, “Sendikamızı da alacağız, işimize de sahip çıkacağız” dediler.
DİSK ve Genel-İş yöneticilerinin verdiği bilgiye göre Ankara Fizik Tedavi, Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi Hastanesi’nde çalışan Anadolu Medika Şirketi’ne bağlı 85 işçi, 2005 yılında Genel-İş Sendikası’na üye oldular. Sendika, 2007 yılının başında yetkiyi de alarak toplusözleşme yapmak için şirket yöneticileri ile görüşmek istedi. Ancak şirket yöneticileri hiçbir çağrıya cevap vermedi. İhalenin yenilenmesi üzerine işi, Piramit adlı başka bir şirket aldı. Bu şirketin yöneticileri de sendikayı tanımayarak işçilere, “Ya sendikadan istifa edin ya da işten ayrılın” dedi.
Ankara Fizik Tedavi, Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dün sabah itibariyle gergin bekleyiş başladı. Şirket yöneticilerinin, 62 yeni temizlik işçisini de hastaneye getirdiği ve çalıştırdığı görüldü. Eski işçiler ise “Biz 14 yıldır buraya emek vermişiz. Hakkımızı tabii ki arayacağız” diyerek işbaşı yaptılar. İşçilere Genel-İş, DİSK, SES, ATO ve Dev Sağlık-İş yöneticileri de destek verdiler.
DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün ile Genel-İş Konut Şubesi Başkanı Hüseyin Babaca, Başhekim Tahir Kurtuluş Yoldaş ile bir süre görüşerek işçilerin sorunlarına çözüm aradı.
Görüşmenin ardından Yoldaş, taşeron şirketin yöneticilerinin de katılacağı bir toplantı yapma sözü verdi. İşçiler ise şirketin sendikayı kabul etmemesi ve işlerine son verilmesi halinde eylem yapacaklarını dile getirdiler. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Uki Tekstil’de eylem yeniden başladı

SONRAKİ HABER

AKP işgali sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...