14 Haziran 2007 00:00

KESK eylemlere başlıyor

KESK, Türkiye’nin son dönemlerde yaşadığı gerilimlere karşı eşit, özgür, demokratik, laik bir Türkiye için miting ve toplantılar düzenleyecek.Türkiye’de özellikle Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamalarıyla birlikte...

Paylaş

KESK, Türkiye’nin son dönemlerde yaşadığı gerilimlere karşı eşit, özgür, demokratik, laik bir Türkiye için miting ve toplantılar düzenleyecek.
Türkiye’de özellikle Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamalarıyla birlikte artan gerilimli ortama ve yaşanan seçim sürecine, KESK müdahale edecek. “Irkçılığın ve gericiliğin dayattığı bölücülüğe karşı eşit, özgür, demokratik ve laik bir Türkiye” talebini dile getiren KESK, 2 Temmuz Sivas Katliamı’nın yıldönümünde Sivas’ta, çevre illerin katılımıyla bir miting düzenleyecek.
Geçtiğimiz hafta TMMOB, DİSK, TTB, TDB ile birlikte gerçekleştirdiği “Nasıl bir Türkiye istiyoruz” başlıklı basın toplantısı, bazı merkezi illerde ve yeniden Olağanüstü Hal’in geliştirilmeye çalışıldığı bölge illerinde de yapılacak. KESK Genel Sekreteri Abdurahman Daşdemir, ırkçılığın ve gericiliğin dayattığı bölücülüğe karşı eşit, özgür, demokratik, laik bir Türkiye için örgütlü duyarlılıklarını en üst düzeyde ortaya koyacaklarını söyledi. (Ankara/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

EMEK GÜNLÜĞÜ

SONRAKİ HABER

Uki Tekstil’de eylem yeniden başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...