14 Haziran 2007 00:00

Fenerbahçe’den Ada’ya

Fenerbahçe’den ayrılarak, İngiltere Premier Ligi takımlarından Middlesbrough’ya transfer olan Tuncay Şanlı, sarı-lacivertli takımda 5 sezon forma giydi.Fenerbahçe formasını resmi maçlarda toplam 207 kez ıslatan Tuncay...

Paylaş

Fenerbahçe’den ayrılarak, İngiltere Premier Ligi takımlarından Middlesbrough’ya transfer olan Tuncay Şanlı, sarı-lacivertli takımda 5 sezon forma giydi.
Fenerbahçe formasını resmi maçlarda toplam 207 kez ıslatan Tuncay, genellikle orta sahada oynamasına rağmen resmi maçlarda toplam 77 gol atmayı başardı. Tuncay, resmi maçlarda 32 kez de gol pası verdi.
Sakaryaspor’un ardından, 2002-2003 sezonundan itibaren 5 sezon Fenerbahçe forması giyen 25 yaşında ve 1.82 metre boyundaki Tuncay, Fenerbahçe’deki son sezonunda 33’ü Süper Lig, 12’si Avrupa kupası, 6’sı da Türkiye Kupası olmak üzere toplam 51 resmi maça çıktı, 16 gol atıp, 10 asist yaptı.
(A) milli formayı giydiği 43 maçta 13 gol atan Tuncay ayrıca, 12 golle, Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarındaki en golcü oyuncusu durumunda bulunuyor. Tuncay Şanlı, Fenerbahçe’de görev yaptığı 5 sezon boyunca ligde 154 maçta forma giyerken, 59 gol atıp 22 de asist yaptı. Tuncay bu süre içinde Türkiye Kupası’nda 24 maçta 6 gol, 4 asist, Avrupa kupalarında ise 29 maçta 12 gol, 6 asistlik performans sergiledi.
Tuncay’ın 5 yıllık lig performansı ise şöyle:

SezonMaçGolAsist
2002-20032993
2003-200431193
2004-20053173
2005-200630156
2006-20073397
F.Bahçe’den teşekkür ve başarı dileği
Fenerbahçe Kulübü, İngiltere Premier Ligi takımlarından Middlesbrough ile anlaşan Tuncay Şanlı’ya, yeni takımında başarı dileğinde bulundu. Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Basında yer alan haberlerden, Tuncay Şanlı’nın İngiliz Premier Ligi ekiplerinden Middlesbrough ile anlaştığını öğrenmiş bulunuyoruz. Tuncay Şanlı’ya, Fenerbahçemize bugüne dek verdiği hizmetlerden dolayı tüm camiamız adına teşekkür eder, yeni kulübünde kendisine başarılar dileriz.”
Trezeguet yalanlaması
Bu arada Fenerbahçe, Juventus’un Fransız futbolcusu David Trezeguet ile kesinlikle ilgilenmediğini, Ganalı futbolcuları Stephen Appiah’ı da başka bir kulübe vermeyi düşünmediklerini açıkladı.
Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, basında bu konuda yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulanarak, şöyle denildi:
“Bir süredir basında, kulübümüzün, Juventuslu oyuncu Trezeguet’yi transfer etmeye çalıştığı yönünde haberler yer almaktadır. Bu oyuncu ile kesinlikle ilgilenmiyoruz. Bu konuda çıkan haberlerin tamamı gerçek dışıdır. Ayrıca yine söz konusu haberlerde bu oyuncunun transferine karşılık Appiah’ı önerdiğimiz ve takasta kullanacağımız iddia edilmektedir. Appiah, Fenerbahçe’nin oyuncusudur ve sözleşmemiz devam etmektedir. Bu oyuncumuz ile ilgili herhangi bir teklif almadığımız gibi, herhangi bir şekilde kendisini bir başka kulübe vermeyi de düşünmemekteyiz.”
Appiah’ın açıklaması
Öte yandan Avrupa’nın bazı büyük kulüplerinin transfer listesinde olan Ganalı futbolcu Stephen Appiah, Fenerbahçe yönetiminin sözleşme süresini uzatmak istediğini söyledi.
BBC’ye konuşan 26 yaşındaki Appiah, “Kontratım devam ettiği halde, süresinin uzatılması için, kulüp yönetimi tarafından görüşmeye çağrıldım” dedi.
Bazı kulüplerin kendisini transfer etmek için Fenerbahçe ile görüşme halinde olduğunu belirten Appiah, hassas bir durumda olduğunu ve kontratının süresini uzatmadan önce kulübün teklifini gözden geçireceğini söyledi.
BBC, Juventus, Celtic, Schalke ve Bayern Münih’in Appiah’ı transfer etmek istediğini yazdı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

G.Antepspor Mesut Bakkal ile imzaladı

SONRAKİ HABER

Yaz yağmurunun baraja faydası yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...