14 Haziran 2007 00:00

Keremli Real finale yükseldi

İspanya 1. Basketbol Ligi (ACB) play-off yarı final maçlarında Kerem Tunçeri’nin forma giydiği Real Madrid, Joventut’u yenerek finle yükselirken, Serkan Erdoğan ve Kaya Peker’in oynadığı TAU Ceramica, Vitoria Winterthur

Paylaş

İspanya 1. Basketbol Ligi (ACB) play-off yarı final maçlarında Kerem Tunçeri’nin forma giydiği Real Madrid, Joventut’u yenerek finle yükselirken, Serkan Erdoğan ve Kaya Peker’in oynadığı TAU Ceramica, Vitoria Winterthur Barcelona’ya elendi.
Yarı final serisinin son maçları önceki akşam oynanırken, evinde oynama avantajını iyi kullanan Real Madrid, DKV Joventut’u 65-61 yenmeyi başardı. Karşılaşmaya ilk 5’te başlayıp 16 dakika oyunda kalan Kerem, 3 sayı, 2 ribaunt, 1 asist ve 4 faul istatistiği ile oynadı. ACB Ligi’nde ilk sezonunu geçiren Kerem, final oynama şansını da yakaladı.
Öte yandan, ligi lider durumda bitirmesine ve Winterthur Barcelona’ya karşı son maçta saha avantajı olmasına rağmen çok kötü bir oyun sergileyen TAU, yarı finalde 79-95’lik skorla elendi. TAU’da sakatlıktan tam olarak çıkamayan Kaya, bu maçta da yedekler arasında otururken, ilk 5’te sahaya çıkan ve 24.30 dakika oyunda kalan Serkan 19 sayı, 1 asist ile oynadı. Takımının en skorer oyuncusu olan Serkan, buna rağmen TAU’nun kötü oyununu ve mağlubiyetini engelleyemedi.
Real Madrid ve Winterthur Barcelona’nın 17-26 Haziran tarihleri arasında oynayacağı final serisinde saha avantajı Real Madrid’de olacak.
Cenk, Atlanta’ya gitti
Öte yandan Efes Pilsen’in genç oyuncusu Cenk Akyol, ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Atlanta Hawks ile antrenmanlara katılmak üzere ABD’ye gitti.
ABD’de 2 hafta kendi başına antrenman yapacağını ve daha sonra Atlanta Hawks ile antrenmanlara çıkacağını kaydeden Akyol, “Büyük ihtimalle olacak gibi görünüyor. Ama olmasa da dünyanın sonu değil. Türkiye’de zaten Efes Pilsen ile sözleşmem devam ediyor. Olmazsa burada devam edeceğim” dedi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Spurs mutlu sona yakın

SONRAKİ HABER

Fanatizm ve şiddet araştırması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa