14 Haziran 2007 00:00

Spurs mutlu sona yakın

NBA’de final serisinin 3. maçında, Batı Konferansı şampiyonu San Antonio Spurs, Cleveland Cavaliers’ı bir kez daha yenerek durumu 3-0’a getirdi. Şampiyonluk serisinin ilk 2 maçında sahasında Cavaliers’ı 2 kez mağlup eden Spurs...

Paylaş

NBA’de final serisinin 3. maçında, Batı Konferansı şampiyonu San Antonio Spurs, Cleveland Cavaliers’ı bir kez daha yenerek durumu 3-0’a getirdi. Şampiyonluk serisinin ilk 2 maçında sahasında Cavaliers’ı 2 kez mağlup eden Spurs, Cavaliers’ın sahasında oynanan 3. maçı da 75-72 kazanarak şampiyonluk yolunda çok büyük bir avantaj elde etti.
Tony Parker yine en skorer oyuncu oldu
20 bin 562 basketbolseverin takip ettiği mücadelenin ilk çeyreğini önde kapatan ev sahibi takım, ilk yarının bitimine doğru geriye düştü. 4 oyuncusu çift haneli sayılara ulaşan Cavaliers’ın en etkili oyuncusu, 25 sayı, 8 ribaunt ve 7 asistlik performansıyla LeBron James oldu. 13 sayı ve 12 ribauntla “double double” yapan Drew Gooden’ın yanı sıra Litvanyalı Zydrunas Ilgauskas 12 sayı ve 18 ribauntluk performans gösterdi. Sırp Aleksandar Pavloviç ise 13 sayıyla maçı tamamladı.
Son 5 yıldaki 3. şampiyonluğuna çok yaklaşan San Antonio Spurs’ta ise Fransız oyuncu Tonny Parker 17 sayıyla takımın en skoreriydi. 3 kez finallerin en değerli oyuncusu seçilen Tim Duncan ise 14 sayı, 9 ribaunt ve 3 asist yaparak galibiyette başrol oynadı.
Bruce Bowen da 13 sayıyla takımın skoruna katkı sağlayınca San Antonio Spurs serinin 3. maçından da galibiyetle ayrıldı. Son maçların yıldız ismi Arjantinli Emmanuel Ginobili ise bir kez daha takımı adına en kritik dakikada ortaya çıktı ve galibiyeti getirdi.
Maçta sadece 3 sayı atan Ginobili, bu sayıyı maçın bitimine 5.5 saniye kala gönderdiği 3 sayılık atışla elde ederek Cavaliers’ı yıkan isim oldu. NBA final serisinin 4. maçı yarın yine Cleveland’da oynanacak. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

İçeriye operasyon resmiyet kazandı

SONRAKİ HABER

Keremli Real finale yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...