14 Haziran 2007 00:00

Tüzel: Kararlar kaygılandırıyor

İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Levent Tüzel, Güvenlik Zirvesi’nde, TSK’ya daha fazla silahlanma yetkisi verilmesi ile halkın daha da yoksullaşacağını ve özgürlüklerden yoksun kalacağını belirtti.

Paylaş

İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel, Güvenlik Zirvesi’nde, TSK’ya daha fazla silahlanma yetkisi verilmesi ile halkın daha da yoksullaşacağını ve özgürlüklerden yoksun kalacağını belirtti.
Tüzel yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın “Önce içeridekileri temizleyelim” sözlerini kınadığını söyledi. Tüzel, “Başbakan bu sözlerle bir kez daha şiddet ve savaşı tercih etmiştir” dedi. Bu tür yaklaşımların Türkiye’ye bugüne kadar bir şey kazandırmadığını vurgulayan Tüzel, “Savaşın kaynağının, Kürtlerin bölünme değil eşit haklara dayalı ortak yaşam istemeleri olduğunu görmeliyiz. Bunun için sağduyu göstermek doğru tutum olacaktır” dedi.
‘Terörle Mücadele Zirvesi’nde TSK’ya daha çok silahlanma ve yetki kararı verildiğini de vurgulayan Tüzel, “Bu kararlar sonucunda halkın daha fazla yoksullaşacağı, ezileceği ve özgürlüklerden yoksun kalacağı açıktır” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Baykal: En büyük engel Erdoğan’dır

SONRAKİ HABER

İçeriye operasyon resmiyet kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...