14 Haziran 2007 00:00

Baykal: En büyük engel Erdoğan’dır

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, terörle mücadele konusundaki en büyük engelin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. CHP Lideri Baykal, parti genel merkez binasında gazetecilere yaptığı...

Paylaş

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, terörle mücadele konusundaki en büyük engelin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.
CHP Lideri Baykal, parti genel merkez binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğine işaret ederek terörün, toplumsal ve siyasal yaşamın temel ekseni haline geldiğini ifade etti. Hükümetin terörle mücadele konusunu kavrayamadığını savunan Baykal, “Hükümetin terörle mücadele konusundaki davranışları, toplumda hayal kırıklığı yarattı. Acı olan, iktidarın zihnindeki terörle mücadele anlayışının hiçbir şekilde bu konunun önemine ve yarattığı tehlikeye uygun olmadığı gerçeğidir” dedi. Baykal, terörün altında Türkiye’nin Iraklılaştırılmasının yattığını savunarak hükümetin bu konuya da gereken önemi vermediğini söyledi.
Baykal, Türkiye’deki terörün ana kaynağının Kuzey Irak olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan’ın, “Kuzey Irak’ta 500 terörist var. Türkiye’de dağlardaki 5 bin teröristle ilgili mücadele bitti mi ki Kuzey Irak’taki 500 kişiyle uğraşma sefahatine gelinecek” sözünü anımsatan Baykal, “Türkiye’yi yönetenlerin sözü bu olamaz. Bu söz Barzani’nin, Talabani’nin sözüdür. Kavrayamadılar sorunu” diye konuştu.
“Terörün Irak’taki desteği ortadan kalkar, terör öyle biter” diyen Baykal, Irak’tan Türkiye’ye terör ihraç edilmesinin uluslararası hukuk açısından da gayrimeşru olduğuna dikkat çekti. Baykal, Kuzey Irak’taki terör varlığının “Türkiye’yi yönetenler” tarafından bütün dünyaya anlatılması gerektiğine işaret etti.
Baykal, devlet kurumlarının birbiriyle konuştuğunu ve “Bunu zirve olarak algılamamak lazım. Üzüntü verici bir tablo” dedi.
Meclis’i 3 yıldır terör konusunda olağanüstü toplantıya çağırdıklarını, ancak hükümetin yanaşmadığını ifade eden Baykal, olağanüstü toplantı çağrısını Sezer’in Referandum Yasası konusunda karar vermesinin ardından netleştireceklerini ve bir hafta bekleyeceklerini söyledi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’ın cenaze atağı devam ediyor

SONRAKİ HABER

Tüzel: Kararlar kaygılandırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...