14 Haziran 2007 00:00

ÖSS yaklaşırken hatırlatalım

Bizler, hani eğitimi zenginleştiriyoruz derken, fikrimizi bile sormadığınız gençler, seçim öncesi kendinize yedeklemeye çalıştıklarınız, halimizi, hatırımızı sormadığınız ama seçim öncesi oy istediğiniz gençler! Hatırladınız mı?

Paylaş

Bizler, hani eğitimi zenginleştiriyoruz derken, fikrimizi bile sormadığınız gençler, seçim öncesi kendinize yedeklemeye çalıştıklarınız, halimizi, hatırımızı sormadığınız ama seçim öncesi oy istediğiniz gençler! Hatırladınız mı?
Bakın, günlerce soru çözmekten, test kitaplarına gömülmekten kamburlaştı omuzlarımız.
Bakın bakın, dikkatli bakın... Gördüğünüz küçülmüş, kanlanmış gözler, 18 yaşında gencecik çocuklarınızın gözleri.
Uykusuzluktan, bütün gün sersem gibi dolaşan biz, sizin çürümüş eğitim sisteminiz yüzünden kusarak uyanıyoruz sabahları. Stresten nefes alamaz gibi oluyoruz çoğu kez. Bazılarımız, Kırıkkale’deki Merve gibi, deneme sınavı öncesi kalp krizi geçirip ölmemek için, sürekli su içiyoruz. Siz, şişko göbeklerinizle oturduğunuz koltuklarda yine ölmeyi emrediyorsunuz.
Bakın bakın, dikkatli bakın. Hızlı adımlarla önünüzden geçen genç, bütün gün gevreklerle, ayranlarla besleniyor. Üstelik o genç gelişme çağında. Yüreği titrek bir mum alevi gibi, diken üstünde oturan genç...
Gözlerinizi açın da iyi bakın. Kendi çocuklarınız özel dersler alırken, en pahalı dershanelere giderken, çamurlu ayakkabılarla okula giden, okulunda öğretmenin olmadığı öğrenciler var bu ülkede, hatırladınız mı? Hani Kurtuluş Savaşı başlarken dedelerini hatırlamıştınız bu gençlerin!
Bakın bakın, iyi bakın. Bizler, geleceğinden endişeli 3 saatte öldürmeye çalıştığınız gençler... Omuzlarına basarak yükselmeye çalıştıklarınız... Birbirimizi öldürelim diye zorla Kurtlar Vadisi izlettirmeye çalıştığınız gençler...
Yaptığınız YİBO’larda her gün kuru fasulye yedirttiğiniz, Dersim’de intihar eden İlhan kardeşimiz gibi ölmeyi emrettiğiniz gençler...
ÖSS’ye sayılı günlerin kaldığı şu zamanda, bizi hatırlamak işinize gelmeyecek biliyorum. Seçim zamanı hatırlarsınız ya da mayınlı bir ülkeye kendi emelleriniz için asker gerekirse hatırlarsınız bizi, vergi isterken hatırlarsınız bilirim.
Ama beyler, soru çözmekten, uykusuzluktan kanlanan gözlerimizde Filistinli çocukların kararlılığı ve direnci var. Titrek bir mum alevi gibi olan yüreğimiz, sizin karanlığınızda da sönmeyecek.
Yüzü Güneş’e dönük olan kocaman yüreklerimiz, karanlığınızı yırtacak. Hatırlatalım!..
Burcu Önder (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

Büyük ayıp

SONRAKİ HABER

ÖZGÜRCE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...