15 Haziran 2007 00:00

Akyıl işçileri patrona geri adım attırdı

TEKSİF Sendikası’nda örgütlenen Akyıl işçilerinin mücadelesi patrona geri adım attırdı. Son olarak işçilerin, patronun yasadışı uygulamalarının son bulması ve sendikal haklarının kabul edilmesi talebiyle AKP Diyarbakır İl Binası’nı ...

Paylaş

TEKSİF Sendikası’nda örgütlenen Akyıl işçilerinin mücadelesi patrona geri adım attırdı. Son olarak işçilerin, patronun yasadışı uygulamalarının son bulması ve sendikal haklarının kabul edilmesi talebiyle AKP Diyarbakır İl Binası’nı işgal etmeleri üzerine patron, sendikayı kabul edeceğini ve toplusözleşme masasına oturacağını bildirdi. İşçiler 7 aydır grevdeydi.
İşgal eyleminin dördüncü gününde, TEKSİF Genel Merkez yöneticileri Ali Seyvan ve Mehmet Çapar ile bir araya gelen Akyıl patronları Mustafa, Necmettin ve Mahmut Akyıl işçilerin sendika hakkını kabul ettiklerini ve 16 Haziran Cumartesi günü TİS masasına oturacaklarını söyledi.
Destek verenlere teşekkür ettiler
Konu ile ilgili AKP il binasında işçilerle birlikte açıklama yapan TEKSİF Diyarbakır Temsilcisi Aziz Bürçün, sorunlarının çözümü için önemli bir noktaya geldiklerini söyledi. Akyıl patronları ile hafta sonu görüşmelere başlayacaklarını dile getiren Bürçün, “İşverenimizin sendikal haklarımızı tanımasıyla bizlerin üretimden gelen gücümüzü, işyerimizin gelişip büyümesi için her türlü katkıyı sunacağımızı her kesimin bilmesini istiyoruz. Aksi bir tavır ve davranışın ne bize ne işverene ne de ilimize bir faydası olmayacağı bilinciyle bu görüşmelerin bir an önce sonuçlanmasını istiyor, bizi yalnız bırakmayan kitle örgütlerine, siyasi partilere, Diyarbakır işçi sınıfına, sendikalara ve basınımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Açıklamaya Tes-İş 1 N’olu Şube Başkanı Ali Öncü ve Tek Gıda-İş Güneydoğu Anadolu Bölge Şube Sekreteri Cemal Doğrul da katılarak destek verdi. Açıklamanın ardından işçiler eylemlerine son vererek alkışlarla AKP il binasını boşalttılar. (Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Uki Tekstil’de eylem sürüyor

SONRAKİ HABER

Yakılan aydınların anısına ‘Ateşin Dansı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa