15 Haziran 2007 00:00

‘İç politik hesaplar ülkenin geleceğine ihanettir’

Demokratik Toplum Partisi(DTP) Parti Meclisi (PM), iç politik hesaplarla Kürt sorununda çözümsüzlüğün dayatılmasının ülkenin geleceğine ihanet olduğu vurgulandı.

Paylaş

Demokratik Toplum Partisi(DTP) Parti Meclisi (PM), iç politik hesaplarla Kürt sorununda çözümsüzlüğün dayatılmasının ülkenin geleceğine ihanet olduğu vurgulandı.
13 Haziran’da toplanan DTP Parti Meclisi dün yayınladığı sonuç bildirgesinde, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle birlikte başlatılan gerilim ortamının tırmadırılarak, toplumun korku ve paranoyalara itildiğine dikkat çekildi. Ayrıca DTP’nin ve değişik çevrelerin çağrısıyla bir süre önce tek taraflı ateşkes sürecine girilmiş olduğu, bugün ise operasyonların tüm hızıyla sürdüğü ve gençlerin ölmeye devam ettiği hatırlatıldı.
İç politik hesaplar
7 yıl süren dönemin ardından hızla çatışma ortamının büyümesinin üzücü olduğuna değinilen bildirgede, barış, emek ve demokrasi mücadelesinden asla vazgeçilmeyeceği belirtildi. Toplumun demokratikleşme istemini muhtıralarla, OHAL gibi yöntemlerle bastırılmaya çalışıldığının altı çizilerek, baskı ve zor uygulamalarının sonuç vermediği, savaşa daha fazla bütçe ayırmanın halkın sağlık, eğitim gibi temel haklarından da mahrum kalmasına yol açtığı belirtildi.
Sonuç bildirgesinde Kürt sorununu sınır ötesi operasyonla çözmenin ya da Hükümet’in sorunu önce kabul edip sonra yok saymasıyla demokratikleşme sürecinin askıya alındığı bildirilerek, “Kürt sorununun iç politik hesaplar üzerinden çözümsüzlüğe taşınmak istenmesi ülkemizin geleceğine ihanettir” denildi. Genel seçimlerin demokratik ve sağlıklı bir biçimde yapılması noktasında kaygılara sahip olunduğu dile getirilen bildirgede, toplumda belirsizlik ve gerilimi artıran açıklamalardan kaçınılması istendi. Parti Meclisi üyesi Aleddin Erdoğan’ın İngiltere Parlementosu’nda yaptığı konuşmadan dolayı tutuklanması kınanan bildirgede Erdoğan’ın serbest bırakılması istendi.
PM üyesi Erdoğan tutuklandı
DTP Parti Meclisi üyesi Aleddin Erdoğan, İngiltere Parlamentosu’nda yaptığı bir konuşmadan dolayı tutuklanarak, Adana Kürkçüler Cezaevi’ne konuldu. Genelkurmay’ın suç duyurusu üzerine Mersin Cumhuriyet Savcılığı’nın talebi doğrultusunda tutuklanan Erdoğan’ın bırakılması için DTP avukatları karara itiraz etti. (Ankara/EVRENSEL)
Belediye başkanlarından ‘Bin Umut’a tam destek

Bin Umut Bağımsız Milletvekili Adayları’na toplumun gösterdiği destek her geçen gün biraz daha artarken, DTP’li 53 belediye başkanı da seçim sürecinde Bin Umut Adayları’na aktif destek verme ve seçim çalışmalarına katılma kararı aldı. DTP Yerel Yönetimler Komisyonu Başkanı ve DTP Eşbaşkan Yardımcısı Bayram Altun, yaptıkları toplantıda 53 DTP’li belediye başkanı adına aktif destek verme kararı alındığını dile getirdi. Altun, “Bütün belediye başkanlarımız tüm güçleriyle üzerlerine düşen ne varsa onu yapacaklarını ifade etmişlerdir” dedi.
ÖNCEKİ HABER

Tanrıkulu adaylıktan çekildi

SONRAKİ HABER

Herkes üzerine düşeni yapmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa