15 Haziran 2007 00:00

Bir demir parçası yüzünden...!

Bölgede yıllardır devam eden çatışmalar her gün yeni bir hayatı karartıyor. Her gün patlayan mayınlara lanet okuyan devlet yetkilileri asker olmayan, sivil vatandaşların yaşadığı olaylara ise duyarsız.

Paylaş

Bölgede yıllardır devam eden çatışmalar her gün yeni bir hayatı karartıyor. Her gün patlayan mayınlara lanet okuyan devlet yetkilileri asker olmayan, sivil vatandaşların yaşadığı olaylara ise duyarsız. Bingöl’de bulduğu bir merminin elinde patlaması sonucu yatalak olan 19 yaşındaki Selçuk Borlukan, tedavi olabilmek için yetkililerden yardım bekliyor.
Bingöl’ün Bahçelievler Mahallesi’nde yaşayan 19 yaşındaki Selçuk Borlukan, yaklaşık 2 yıl önce Kasım mevkiindeki ormanlık alanda odun toplarken, lav silahına ait olduğu tahmin edilen bir mermi buldu. Kurcalaması sonucu mermi elinde patladı. Vücudunun büyük bölümü parçalanan Borlukan, iki gözünü kaybetme riski de yaşadı. Yaklaşık 10 ay tedavi gören Borlukan’ın sadece bir gözü görmeye başladı.
Okula devam edemedi
Yatalak olan Borlukan, “En çok üzüldüğüm şey, hiçbir yetkilinin gelip durumumu sormaması oldu” dedi. Lise 2. sınıfta okulu bırakmak zorunda kaldığını ifade eden Borlukan, “Okulumu okumadan, gençliğimi yaşamadan bir demir parçası hayatımı mahvetti” diye konuştu. Oğlunu maddi durumunun kötü olmasından dolayı tedavi ettiremediğini kaydeden baba Mevlüt Borlukan, ise valilikten en azından oğlunun günlük ihtiyaçlarını karşılamasını istiyor. Baba Borlukan,”Çocuğumun bu halini görünce içim içimi yiyor. Ama hiçbir şey yapamıyorum. Bu da bir baba için yaşanacak en büyük acıdır” (Bingöl/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

halime annenin kedi mamaları

SONRAKİ HABER

Patlayıcının askerle ilgisi yokmuş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...