15 Haziran 2007 00:00

Kene ısırması öldürdü

Samsun’da, Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesiyle tedavi altına alınan bir kadın öldü.Üç gün önce Vezirköprü ilçesinin Kuyumcu köyünde kene ısırması nedeniyle

Paylaş

Samsun’da, Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesiyle tedavi altına alınan bir kadın öldü.
Üç gün önce Vezirköprü ilçesinin Kuyumcu köyünde kene ısırması nedeniyle OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan 6 çocuk annesi Yeter Yılmaz (42), kurtarılamadı. Yetkililer, Kuyumcu köyünde İlçe Sağlık ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin olası başka vakaların önlenmesi amacıyla çalışma başlattığını bildirdiler.
Öte yandan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığından bu yıl hayatını kaybedenlerin sayısının 10’a yükseldiği, KKKA vaka sayısının da 172’ye çıktığı bildirildi. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, daha önce kamuoyuna, bu yıl 133 KKKA vakası görüldüğünün ve 7 kişinin KKKA sebebiyle kaybedildiğinin duyurulduğu hatırlatıldı. Açıklamada, “Sonuçlanan laboratuar testleriyle KKKA vaka sayısı 172’ye ve vefat eden sayısı da 10’a ulaşmıştır” denildi.
Eskişehir’de ilaçlama
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ise, kenelere karşı, büyük ölçekli parklarda ilaçlama çalışması başlattı. Son zamanlarda özellikle Orta Anadolu’da yoğunlaşan kene ısırmalarına karşı halkın yoğun olarak bulunduğu alanlarda yapılan ilaçlamada insanlara zarar vermeyen ilaçların kullanıldığı bildirildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Küçük ressamların sergisi

SONRAKİ HABER

Göz boyama genelgesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa