15 Haziran 2007 00:00

Geri dönüşümcü ‘iyi çocuk’!

İstanbul Ümraniye’de önceki gün bir gecekonduya yapılan baskın, yine “derin çete”leri gündeme getirdi.

Paylaş

İstanbul Ümraniye’de önceki gün bir gecekonduya yapılan baskın, yine “derin çete”leri gündeme getirdi. Ümraniye’de baskın yapılan bir evde 27 adet taarruz tipi el bombası, TNT kalıpları ve fünyeler ele geçirildi. Patlayıcıların, Cumhuriyet gazetesine yapılan saldırıda kullanılanlar ile benzerlikler taşıdığı tespit edilirken, evin sahibi Mehmet D., askeri mühimmatın Özel Harp Dairesi’nden emekli Astsubay Oktay Y.’e ait olduğunu söyledi.
Gözaltına alınan Y.’nin, emekli General Veli Küçük ile yakın olduğu da belirtiliyor.
Kuvva-i Milliye Derneği İstanbul İl Başkanlığı görevini yürüten Y., Danıştay ve Cumhuriyet gazetesi saldırılarında adı azmettirici olarak geçen emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin’in yardımına koşanlardan biriydi.
Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan Y., ilk ifadesinde, bombaları askeri çöplükten topladığını iddia etti.
Öte yandan zanlıların, seçim öncesi önemli bir siyasi kişiye bombalı suikast hazırlığı içinde oldukları öne sürüldü.
Bombaları çöpten toplamış
Ankara Eryaman’da gerçekleştirilen Atabeyler Operasyonu’nda ele geçirilen askeri mühimmatın ardından önceki gün de İstanbul’da yapılan baskında yeni bir cephanelik bulundu. Atabeyler Operasyonu Davası’nda yargılanan Yüzbaşı Murat Eren, mühimmatı tatbikat amaçlı aldığını açıklarken emekli Astsubay Oktay Y. ise ifadesinde, bombaları Hasdal Kışlası’nın yanında bulunan bir çöplükten topladığını öne sürdü.
Edinilen bilgilere göre İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Trabzon’da jandarmaya yapılan bir ihbarı değerlendirerek Ümraniye Gülistan Sokak’taki bir gecekonduya operasyon düzenledi. Gecekondunun içinde çatıya çıkan bir kapak olduğunu belirleyen ekipler, sandık içine saklanmış 27 el bombası ve 18 patlayıcı fünye buldu. Ev sahibi Mehmet D. ile yeğeni Ali Y. gözaltına alındı. Mehmet D., ifadesinde el bombalarıyla fünyeleri Astsubay Oktay Y.’nin getirdiğini söyledi. Mehmet D.’nin ifadesi üzerine Oktay Y. gözaltına alındı.
Polis, el bombalarının askeri depolardan çalınmış olabileceğini belirtti.
Ele geçirilen bombaların, Cumhuriyet gazetesine yapılan saldırı ve Atabeyler Operasyonu’nda ele geçirilen bombalarla benzerlikler taşıdığı ve karşılaştırılacağı belirtildi.
301 davalarında en önde

Kamuoyu, Oktay Yıldırım’ı, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin Danıştay saldırısının kilit ismi olarak aranırken Kadıköy’deki ofisini gazetecilere gezdirince tanıdı. Gazetecilere madalyalarını gösteren Yıldırım, Tekin’in bir komploya kurban gittiğini iddia etmişti. Tekin ve Avukat Kemal Kerinçsiz ile sık sık eylemlere katılan Yıldırım’ın, Hrant Dink ve TCK’nın 301. maddesinden yargılanan aydınların davalarında eylemci olarak yer aldığı da ortaya çıktı.
Atabeyler’e benziyor
2006 yılının Mayıs ayında Danıştay saldırısının ardından yapılan Atabeyler Operasyonu, Emniyet istihbarat birimine gelen “Vatan Sever” rumuzlu e-mail ile başladı. Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli bazı subay ve astsubaylar ile emekli TSK mensuplarının kullandığı belirlenen Eryaman’da bir eve yapılan operasyonda cephanelik bulunmuştu. Kendilerini Atabeyler olarak tanıtan grubun kullandığı evde çok sayıda silah, krokiler, C4 patlayıcı, Danıştay baskınında kullanılan Glock marka tabanca ve MKE yapımı mermiler ele geçirilmişti.
Orakoğlu: Parti lideri darbe imasında bulundu

Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Bülent Orakoğlu, “küçük bir siyasi parti liderinin kendisine darbe imasında bulunduğunu” söyledi. Bugün gazetesine açıklamalarda bulunan Orakoğlu, Ankara’da görüştüğü siyasi parti liderinin “Devlet kurumları ve siyaset yeniden dizayn ediliyor. Ben başbakan olacağım. Sizinle yaptığım görüşmeden devletin güç odaklarının haberi var” dediğini öne sürdü. Orakoğlu, bazı saldırıların da devlet içinde yuvalanan odaklarnı işi olduğunu öne sürmüştü.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sağlığında hiç korumadılar öldükten sonra şov yaptılar

SONRAKİ HABER

DURUM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...