15 Haziran 2007 00:00

Avukatlar, polis yasasını protesto etti

Polise ihtarda bulunmadan zor kullanma ve silahla ateş etme dahil çok geniş yetkiler tanıyan polis yasası dün Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Paylaş

Polise ihtarda bulunmadan zor kullanma ve silahla ateş etme dahil çok geniş yetkiler tanıyan polis yasası dün Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.
Yasanın yürürlüğe girmesiyle polis istediği kişiyi durdurarak üst araması yapabilecek, gözaltına alabilecek, resmi işlem yaptırmak isteyenlerin parmak izlerini alabilecek.
Polis devletine yol açar eleştirilerine neden olan yasa, Adana’da hukukçular tarafından protesto edildi. Adliye önünde bir araya gelen Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Adana Şubesi üyeleri, polis yasasında yapılan değişikliklerin antidemokratik uygulamaları artıracağı uyarısında bulundular.
Kazanılmış haklar gasp ediliyor
ÇHD Yönetim Kurulu Üyesi Yurdagül Gündoğan, Türkiye’de uzun bir dönem içerisinde kazanılmış tüm demokratik hakların son dönemde gasp edildiğini söyledi. Eski düzenlemede polisin yetkilerinin kısıtlı olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını kaydeden Gündoğan, “Bizler tüm bu gelişmeler karşısında demokratik barışçıl çözümde ısrar edilmesinden yanayız. Hukukun üstünlüğü ve demokrasiden yana bir tavır içerisinde olması gereken meslek örgütümüz baroların, gelişen antidemokratik uygulamalar ve yasa değişiklikleri karşısında sessiz kalmasını doğru bulmuyoruz” dedi.
Gündoğan, polis kanununda yapılan değişikliğin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi gerektiğini söyledi.
Gündoğan’ın açıklamasının ardından eylem sona erdirildi. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Hizbullah davasında disk çözümleri istendi

SONRAKİ HABER

Marmara’dan kötü haberler var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...