15 Haziran 2007 00:00

‘Elenecek un, seçilecek karpuz değiliz’

Gençlik Federasyonu, Öğrenci Seçme Sınavı(ÖSS)’nin liseli gençlerin en büyük sorunu olduğunu belirterek, “ÖSS hayır” dedi.

Paylaş

Gençlik Federasyonu, Öğrenci Seçme Sınavı(ÖSS)’nin liseli gençlerin en büyük sorunu olduğunu belirterek, “ÖSS hayır” dedi. Gençlik Federasyonu üyeleri dün Yüksel caddesinde, “ÖSS’ye hayır”, “Yaşasın demokratik lise mücadelemiz”, “Öğrenciyiz haklıyız kazanacağız”, “Elenmeden seçilmeden üniversite hakkımı istiyorum”, “Halk için bilim, halk için eğitim” sloganlarıyla ÖSS’yi ve eğitim sistemini protesto ettiler.
Öğrenciler stres içindeler
Gençlik Federasyonu adına açıklama yapan Sadık Şenbaba, ÖSS’ye birkaç gün kala öğrencilerin stres içinde olduğunu, geleceklerinin 3 saat 15 dakika içinde belirleneceğini hatırlattı.
Düz ve meslek lisesi öğrencilerinin okulda aldıkları eğitimin ÖSS’yi kazanmalarına yetmediğini ve bu yüzden öğrencilerin tek alternatifinin özel dersaneye gitmek olduğunu kaydeden Şenbaba, ailesinin maddi durumu dersaneye göndermeye yetenlerin dersaneye gittiğini, dersaneye gidemeyenlerin ise sınavı kazanamadığını aktardı.
Şenbaba, eğitim sisteminin ilköğretimden başlayarak, öğrencilerin yeteneklerini ve ilgilerini açığa çıkarması ve sınavsız bir biçimde üniversitede okumalarının sağlaması gerektiğini dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

PETKİM işçisinden AKP’ye son uyarı

SONRAKİ HABER

15-16 Haziran Direnişi öğretmeye devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...