15 Haziran 2007 00:00

PETKİM işçisinden AKP’ye son uyarı

PETKİM işçileri, özelleştirmeden vazgeçmesi için AKP Hükümeti’ni son kez uyardı. İşçiler, özelleştirmeyi savunan AKP’ye, yanıtı sandıkta vereceklerini dile getirdiler.

Paylaş

PETKİM işçileri, özelleştirmeden vazgeçmesi için AKP Hükümeti’ni son kez uyardı. İşçiler, özelleştirmeyi savunan AKP’ye, yanıtı sandıkta vereceklerini dile getirdiler.
Gündüz vardiyasından çıkan işçiler, otobüslerle AKP İzmir İl Binası önüne geldiler. “Memleketi babalar gibi satanlara cevabımız 22 Temmuz’da sandıkta” ve “Grev bizim hakkımız gerekirse yaparız” yazılı pankartlar taşıyan işçiler, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek”, “KİT’leri alan da satan da vatan haini” sloganlarını attılar.
Onlar kârlarını düşünüyor
Polis ise barikat kurarak işçilerin il binasına yaklaşmasına izin vermedi. Burada işçilere seslenen Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül, 4 yıl önce de AKP’nin önüne geldiklerini hatırlatarak “Son kez kendilerini uyarmak ve mesajlarımızı iletmek istiyoruz” dedi. Türkiye’de yaşanan yoğun gündem nedeniyle PETKİM konusunda tartışma bile yapılmadığını ifade eden Doğangül, PETKİM’in Türkiye açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti. Yeterlilik aşamasını geçen firmaların teklif verme sürelerinin 25 Haziran’da dolacağı bilgisini aktaran Doğangül, “Doğal olarak her şirket gibi onlar da ülke çıkarlarını değil kendi kârlarını düşüneceklerdir. Ülkemizde yıllardır hükümetler değişiyor, ancak uygulanan ekonomi politikaları değişmiyor” diye konuştu.
‘Vazgeçin’ çağrısı
Özelleştirmenin hiçbir soruna çare olmadığını, yapılması gerekenin satmak değil yenisini yapmak olduğunu dile getiren Doğangül, özelleştirmelerden, IMF ve DB programlarından vazgeçilmesi çağrısı yaptı. Doğangül, işçilere şöyle seslendi: “Bizce 22 Temmuz’da yapılacak seçimler, IMF programını uygulayanlara ve uygulayacağını beyan edenlere de cevap vermek için iyi bir fırsattır.”
Doğangül’ün konuşmasını sloganlarla karşılayan işçiler, daha sonra otobüslerle il binası önünden ayrıldılar. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Kaybeden artık biz olmayalım’

SONRAKİ HABER

‘Elenecek un, seçilecek karpuz değiliz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...