16 Haziran 2007 00:00

“Kuğu Gölü Balesi” gösterisiyle başladı

Dünyanın en ünlü bale topluluklarından Kiev Devlet Balesi, “46. Uluslararası Bursa Festivali” kapsamında “Kuğu Gölü Balesi” gösterisiyle Bursalılarla buluştu.

Paylaş

Dünyanın en ünlü bale topluluklarından Kiev Devlet Balesi, “46. Uluslararası Bursa Festivali” kapsamında “Kuğu Gölü Balesi” gösterisiyle Bursalılarla buluştu. Kiev Devlet Balesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfınca (BKSTV) düzenlenen “46. Uluslararası Bursa Festivali” kapsamında Kültürpark Açık Hava Tiyatrosunda sahne aldı.
Klasik Rus Balesi tekniğini benimseyen, “Bütün, ancak parçaları kadar iyidir” anlayışıyla kadrosunda her zaman dünyanın en yetenekli dansçılarını barındırması ile ünlü Kiev Devlet Balesi, Bursalılar’a dans şöleni sundu.
Ukrayna Devlet Sanatçısı ve “Taras Shevchenko” ödülü sahibi Anatolie Shuker’in sahneye koyduğu gösterinin koreografisini M. Petipa, L. Ivanov, A. Gorski, F. Lopuhov ve V. Burmeyster üstlendi. Sahne tasarımı Ukrayna Devlet Sanatçısı Tadeushz Rindzak’a ait olan balenin sanatçılarının kostümlerini Oksana Liysiyk’i hazırladı.
İki bölüm halinde sunulan gösteri, izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Ankara Kalesi’nde festival var

SONRAKİ HABER

YENİ DÜNYA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...