16 Haziran 2007 00:00

Asmalı Mescit’te sergi

Beyoğlu Belediyesi’nin 150. yıl etkinlikleri kapsamında açılan “Beyoğlu Ressamları Asmalı Mescit Sokak Sergisi” sanatçıları ve sanatseverleri Beyoğlu’ nun en geniş sergi alanında buluşturdu.

Paylaş

Beyoğlu Belediyesi’nin 150. yıl etkinlikleri kapsamında açılan “Beyoğlu Ressamları Asmalı Mescit Sokak Sergisi” sanatçıları ve sanatseverleri Beyoğlu’ nun en geniş sergi alanında buluşturdu. Asmalı Mescit, Sofyalı ve Şeyhbender sokaklarının sergileme alanı olarak kullanıldığı sergi, aralarında Bedri Baykam, Muzaffer Akyol, Yusuf Katipoğlu, Figen Aydıntaşbaş, Habib Gerez, Hale Sontaş, H. Nur Gürel, Birim Bozok, Dilek Işıksel, Safiye Mine gibi sanatçıların da yer aldığı 88 ressamın yapıtlarından oluşuyor.
Serginin açılışında bir konuşma yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “modern şehirleri yalnızca binaların değil, aynı zamanda sanatçıların biçimlendirdiğini” ifade ederek, Beyoğlu’nun bu denli geniş ve nitelikli bir sanatçı topluluğuna ev sahipliği yapmasını “kendileri için büyük bir şans” olarak nitelendirdi.
Gelecek yıllarda gelenekselleşmesi ve sanatçı katılımının daha da artması beklenen, “Beyoğlu Ressamları Asmalı Mescit Sokak Sergisi” 12 Temmuz’a dek açık kalacak.
Bu arada Beyoğlu Belediyesi 150. yıl Kutlama Etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen ve semtte yaşayan ressamların katılımına açık olan “Beyoğlum” konulu resim yarışması da haziran ayı içerisinde sonuçlanacak. Yarışmada dereceye girecek olan 10 resmin her biri 3 bin YTL ile ödüllendirilecek. Ayrıca resimler, Beyoğlu Belediyesi’nin ilçedeki ilköğretim öğrencilerine ücretsiz dağıttığı 35 bin okul defterine basılarak, çocukların sanatla yakınlaşmaları sağlanacak. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Faili meçhullerin dansı

SONRAKİ HABER

Ankara Kalesi’nde festival var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...