16 Haziran 2007 00:00

PTT çalışanı çözüm istiyor

Haber-Sen üyesi PTT emekçileri, PTT’de uzun zamandır yaşanan ve giderek artan sorunlarını, Manisa PTT Başmüdürlüğü önündeki eylemde dile getirdiler. Başta personel ve güvenlik önlemlerinin yetersizliği olmak üzere pek çok konuda ...

Paylaş

Haber-Sen üyesi PTT emekçileri, PTT’de uzun zamandır yaşanan ve giderek artan sorunlarını, Manisa PTT Başmüdürlüğü önündeki eylemde dile getirdiler. Başta personel ve güvenlik önlemlerinin yetersizliği olmak üzere pek çok konuda yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak, Başbakan’a bir de mektup gönderildi.
Haber-Sen Manisa İl Temsilcisi İbrahim Uzun yaptığı açıklamada, kurumdaki kadro sayısının yetersizliğine dikkat çekerek 5 kişinin yapması gereken işi 3 kişi yaptıklarını belirtti. “Bu durum fazla mesaiye kalmamıza, aşırı çalışmamıza, işleri yetiştiremediğimiz için her akşam evde çalışmamıza sebep oluyor” diyen Uzun, aşırı çalışmanın fiziksel ve psikolojik olarak sağlıklarını bozduğunu ama iş yükünün ağırlığı nedeniyle hastaneye bile gidemediklerini belirtti. PTT yönetiminin, yaşanan sorunları çözmek yerine 200 milyon YTL kâr etmekle övündüğünü dile getiren Uzun, posta çalışanlarının sıkıntılarının bir an önce çözülmesini istedi.
“İnsanca bir yaşam istiyoruz”, “PTT emekçisi köle değildir” sloganlarını atan Haber-Sen üyelerine, kitle örgütlerinin yanı sıra Manisa’dan ortak bağımsız milletvekili adayı olan Şahismail Özocak da destek verdi. (Manisa/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Şoförler belediyeyi uyardı

SONRAKİ HABER

37 yıl önceki direnişe selam gönderdiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...