16 Haziran 2007 00:00

Beksa’da işçi kıyımı tehlikesi

Beksa patronu, 210 kişiyi işten atacağını, 1 ay öncesinden Kocaeli Çalışma Bölge Müdürlüğü’ne bildirdi. Bekaert ve Sabacı Holding ortaklığıyla kurulan Beksa, toplu işten çıkarmaya gerekçe olarak rekabet koşullarının bozulması...

Paylaş

Beksa patronu, 210 kişiyi işten atacağını, 1 ay öncesinden Kocaeli Çalışma Bölge Müdürlüğü’ne bildirdi. Bekaert ve Sabacı Holding ortaklığıyla kurulan Beksa, toplu işten çıkarmaya gerekçe olarak rekabet koşullarının bozulması ve olumsuz piyasa koşullarını gösterdi.
Beksa’da örgütlü Birleşik Metal-İş Kocaeli Şube Başkanı Ahmet Durak, konuyla ilgili sendika binasında açıklama yaptı. Beksa’nın yıllardır yüksek kârlar elde ettiğini belirten Durak, “Beksa işvereni, işyeri ortalama ücretlerini düşürmek istemektedir. Bu çerçevede toplu çıkarma bildirimini yapmadan önce Beksa işçilerini bölüp parçalamaya yönelik girişimlerin içinde olmuş, ancak işçiler ve sendikamız, birlik ve bütünlüğünü koruyarak bu girişimlere gerekli karşılığı vermiştir” dedi.
Durak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Beksa işvereninin kendi çalışanlarını fazlalık olarak adlandırmasını ise kınıyoruz. Fazla olan işçiler değil sermayenin birikimidir. O birikim, işçilerin karşılığı ödenmemiş emeğinden oluşmaktadır. Sorunun masada çözülmesi için her türlü çabayı gösteriyoruz. Ancak işveren tarafından adım atılmaz ise diğer mücadele biçimlerini kullanmaktan çekinmeyeceğimizin bilinmesini isteriz.” (Kocaeli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İş cinayeti protestosuna engel

SONRAKİ HABER

Şoförler belediyeyi uyardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...