16 Haziran 2007 00:00

Fox News’in yanlı yayınına eleştiri

Amerikan Fox News, Irak işgali konusunda yayın içeriği nedeniyle eleştiriliyor. Project for Excellence in Journalism (Gazetecilikte Mükemmellik Projesi) adlı grup, işgalin ilk üç ayında Fox News’in yayın akışında Irak

Paylaş

Amerikan Fox News, Irak işgali konusunda yayın içeriği nedeniyle eleştiriliyor. Project for Excellence in Journalism (Gazetecilikte Mükemmellik Projesi) adlı grup, işgalin ilk üç ayında Fox News’in yayın akışında Irak işgaline ayırdığı sürenin CNN ve MSNBC’den çok daha az olduğunu açıkladı. Grubun açıklamalarında alıntı yaptığı CNN Yöneticisi Jonathan Klein bu konuda “Fox News, kesinlikle işgalin amigolarından biri. İşgal kötü gittiğinde yayın akışında süreyi azaltmak zorunda kalıyor çünkü durum önceden yazılmış haberlerine uymuyor” demişti.
Fox News’de “The Factor” adlı programın yapımcısı Bill O’Reilly, internet sitesinde kaleme aldığı yazısında yalnız kendi programı adına konuştuğunu belirtmesine rağmen kanalını savundu. İlk başlarda var olan bilgilere dayanarak işgali desteklediğini belirten O’Reilly, “Birçok Iraklı özgürlük için savaşmak yerine birbirlerini öldürmeye başladıklarında size bunu söylemiştim. Iraklıların çılgınlığına rağmen ABD’nin zaferini istiyordum” dedi. Yorumcu, kendi programlarında “Iraklı teröristlerin” her saldırılarının altını çizmediklerini çünkü bundan bir şey öğrenmenin mümkün olmadığını iddia etti.
CNN ve MSNBC’nin haberleri geniş yer vermesinin ise Amerikan halkının ABD Başkanı George W. Bush hakkında olumsuz düşünmesini sağlamak olduğunu vurgulayan O’Reilly, Project for Excellence in Journalism adlı grubunda Fox News’den nefret ettiğini ve solcu olduğunu öne sürdü. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

‘2001 başkaydı’

SONRAKİ HABER

Kısaparmak’ın işine son verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...