16 Haziran 2007 00:00

Fransa’da ikinci tur yarın

Fransa’da genel seçimlerin ikinci turu yarın yapılacak. İkinci turda, 993 aday, 467 sandalye için yarışacak.Ülkede geçen pazar yapılan ilk tur seçimlerde, bölgelerinde yüzde 50’den ...

Paylaş

Fransa’da genel seçimlerin ikinci turu yarın yapılacak. İkinci turda, 993 aday, 467 sandalye için yarışacak.
Ülkede geçen pazar yapılan ilk tur seçimlerde, bölgelerinde yüzde 50’den fazla oy olan 110 aday, meclise doğrudan girmeye hak kazanmıştı. İlk turu, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin partisi; Halk Hareketi Birliği (UMP) açık ara önde kapamıştı.
Anketler UMP diyor
Son anketler, UMP’nin 394 ile 434 arasında, Sosyalist Parti’nin ise 105 ile 131 arasında milletvekili çıkaracağını gösteriyor.
BVA kamuoyu araştırma merkezinin anketi, Komünist Parti’nin 10 ile 16, Yeşiller’in 3 veya 4, Demokrasi Hareketi’nin de 1 ile 3 arasında sandalyeye sahip olacağını öngörüyor. Mecliste görev süresi biten UMP 359, Sosyalist Parti 149 sandalyeye sahipti.
Demokrasi Hareketi seçmenlerinin destek vermemesi ve sol seçmenin sandığa küsmesi halinde, Sosyalist Parti’yi “tarihi bir hezimet” bekliyor. UMP’nin 2. turda da galip olması, Sarkozy’nin ülke yönetimindeki gücünü pekiştirmiş olacak. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Mississippi’de 43 yıl sonra gelen adalet

SONRAKİ HABER

Filistin kördüğüm

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...