16 Haziran 2007 00:00

Afgan bakan ABD’nin iddialarını yalanladı

NATO üyesi 26 ülkenin savunma bakanlarının Brüksel’deki toplantıları devam ederken, toplantılarda Afganistan Savunma Bakanı, ABD’nin “İran’ın Taliban’a silah sağladığı” yönündeki iddialarını yalanladı.

Paylaş

NATO üyesi 26 ülkenin savunma bakanlarının Brüksel’deki toplantıları devam ederken, toplantılarda Afganistan Savunma Bakanı, ABD’nin “İran’ın Taliban’a silah sağladığı” yönündeki iddialarını yalanladı. İran’ı, Irak’taki direnişçi gruplara yardım etmekle de itham eden ABD, Afganistan’da Taliban’a silah sağladığı konusundaki iddiaların “reddedilemez kanıtları” olduğunu ileri sürüyor.
Brüksel’deki NATO toplantısına katılan Afgan Bakan Abdulrahim Vardak, Taliban’a yurt dışından silah sağlandığını ancak bunun İran’dan geldiğini söylemenin “güç” olduğunu ifade ederek, “Aslına bakarsanız, bizim İran ile iyi ilişkilerimiz var ve Afganistan’ın güvenli ve istikrarlı olması İran’ın da çıkarınadır” ifadelerini kullandı.
Rusya ve Ukrayna toplantıları
Bu arada Brüksel’deki toplantılarda NATO üyeleri ile Rusya Savunma Bakanı Anatoli Serdyukov’u bir araya getiren NATO-Rusya Konseyi ile Ukrayna ile ittifak üyelerini buluşturan NATO-Ukrayna Komisyonu toplandı.
Türkiye’nin Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül tarafından temsil edildiği Rusya toplantısından sonra yapılan açıklamada, İttifak ile Rusya arasında askeri ve savunma işbirliği konularının ele alındığı bildirildi. NATO-Ukrayna Komisyonu’nda ise Ukrayna’nın ittifak ile uyumunu ve ilişkilerin geliştirilmesini hedefleyen bir tavır sergiledi. Ukrayna yönetimi, ülkedeki muhalefete rağmen NATO üyesi olmak istiyor. (DIŞ HABERLER)
5 küçük can daha sustu

Amerikan işgali altındaki Afganistan’da düzenlenen bir intihar saldırısında 5 çocuk daha katledildi. Doğudaki Uruzkan bölgesinin başkenti Tirin Kot’ta, dün sabah askeri konvoyu hedef alan intihar saldırısında 2’si asker 5 kişi de yaralandı. Bu arada işgal güçleri ile Afgan askerlerinin dört ayrı bölgede Taliban militanlarıyla girdiği çatışmalarda 20’den fazla militan ile bir sivilin öldüğü bildirildi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRLÜK YOLU

SONRAKİ HABER

Baradey’den dolaylı uyarı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...