16 Haziran 2007 00:00

Barajı tünelle aşacağız

DTP Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen dayanışma şölenine katılan İstanbul 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Doğan Erbaş ve İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Mehmet Ufuk Uras; halkların kardeşliğini savunmak...

Paylaş

DTP Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen dayanışma şölenine katılan İstanbul 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Doğan Erbaş ve İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Mehmet Ufuk Uras; halkların kardeşliğini savunmak için barajı kazdıkları tünelle aşacaklarını söylediler.
Düzenlenen şölende konuşan İstanbul 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Doğan Erbaş; Kuzey Irak’ta operasyona karşı çıkacaklarını söyledi. Operasyonu düşünenlerin Kürtleri kaybedeceğini belirten Erbaş, “Başbakan önce içi temizleyelim diyor. Operasyon yapamadığı için içi temizleyelim diyor ama mantığı değişmiyor. Operasyonun yakın zamanda olamayacağı aşikar. Operasyonların gölgesinde demokratik bir seçimin olamayacağı da ortadadır” dedi.
Meclis’i değiştireceğiz
İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Mehmet Ufuk Uras ise; gökkuşağının bütün renklerini parlamentoya yansıtmak istediklerini söyledi. Uras, “Yüzde 10 barajını delmek için tünel kazmaya başladık ve göreceksiniz tek tipleşen Meclis’i değiştireceğiz. Sözde değil özde vatandaşlık diyoruz. Parlamentoyu bir kale yapıp; işsizliğe, yoksulluğa karşı savaşacağız” diye konuştu.
Asıl bölücülerin Güneydoğu’nun 18-25 yaş arasındaki gençlerinin yüzde 95’ini işsiz bırakanlar olduğunu dile getiren Uras, “Dünyada 729 dil var, bu ülkede ise hâlâ tek dil konuşuluyor” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

EMEK DÜNYASI

SONRAKİ HABER

Amasyalı seçimi tartışıyor ama...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...