16 Haziran 2007 00:00

Sendika nedir?

İşçinin her alanda işverene karşı bütün haklarını koruyacak kollayacak işçi örgütüdür. Biz işçilere göre sendika kabaca budur. Fakat üst yöneticilerimize göre sendika; sendika yöneticileri ve patronlar arasında sıcak ve farklı...

Paylaş

İşçinin her alanda işverene karşı bütün haklarını koruyacak kollayacak işçi örgütüdür. Biz işçilere göre sendika kabaca budur. Fakat üst yöneticilerimize göre sendika; sendika yöneticileri ve patronlar arasında sıcak ve farklı dostluklardır(!) Evet komik, çok komik ama gerçek.
20.07.2007 Pazar günü Öz İplik-İş Kahramanmaraş Şubesi’nde yeni yönetimi kazanan işçi arkadaşlarım ertesi gün işe alınmadı. Ve hatta tüm işçilerin göreceği yerlere sanki zanlı kişilermiş gibi “Falanca kişiler kesinlikle ve kesinlikle işyerine giremez” notlu afişler asıldı. Biz ne yaptık? Vatana mı millete mi ihanet ettik. Sadece kendi malımız sendikamıza sahip çıktık.
Bunlar gayet doğaldı. Çünkü biz 2004’te de böyle muameleler görmüştük, çünkü Arsan işçileri 65 gün direnmişti. Bize o günlerde, “Hakkımızı alacağız” deyip satanlar bir kez daha bizi satmaya kalkışıyorlar. Kahramanmaraş’taki bu şubede yaşananları genel merkeze bildirdiğimizde alınan cevap: “Ya kardeşim sizin yüzünüzden benim patronunuzla aram bozuldu. Başınızın çaresine bakın” oldu. Emekçi kardeşlerimizin boncuk boncuk terlerinden kurdukları tahtlarında, has dostlarıyla keyifleri kaçmış. İşte üst yöneticilerin sendika anlayışı.
Emekçi kardeşlerimiz işten atılmış evine, bebeğine ekmek götüremiyor. Bunun hesabını kim soracak?
Şu bilinsin ki; emekçi kardeşlerimiz geçmiş tarihlerde birçok başarılara imza atmışlar, dünyaya haykırmışlar. Gelecekte de mutlaka fazlasıyla haykıracaklar.
Öz İplik-İş Sendikası üyesi bir işçi (K.MARAŞ)
ÖNCEKİ HABER

Bağımsız adaylar konuşuyor 9

SONRAKİ HABER

Hak aramak suç sayılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...