16 Haziran 2007 00:00

Baro, meslek ustalarına saygı günleri düzenliyor

Ankara Barosu, “Meslek Ustalarına Saygı” adlı etkinlikler kapsamında, belli bir konu üzerinde artık “ustalaşmış” ve genellikle barolarda yöneticilik yapmış avukatlara saygı günleri düzenliyor.

Paylaş

Ankara Barosu, “Meslek Ustalarına Saygı” adlı etkinlikler kapsamında, belli bir konu üzerinde artık “ustalaşmış” ve genellikle barolarda yöneticilik yapmış avukatlara saygı günleri düzenliyor.
Ankara Barosu Eğitim Merkezi’nde önceki akşam Avukat Rahmi Magat için bir saygı günü etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok ile çok sayıda avukatın yanı sıra Rahmi Magat ve ailesi de katıldı.
Ankara Barosu Başkanı Vedat Ahsen Coşar, baronun, kendisine hizmet etmiş meslek ustalarına karşı vefasını, saygısını, minnetini ifade etmek amacıyla, yaşayan meslek ustalarımız için “Meslek Ustalarına Saygı”, vefat etmiş olan meslek ustaları için de “Meslek Ustalarını Anma” adıyla bir dizi program yapma kararı aldığını belirtti.
Coşar, Rahmi Magat’ın, “dürüstlüğü, makama, mevkiye, üne önem vermeyen sadeliği, paraya, mala, mülke dönüp bakmayan tok gözlülüğü, her zaman hakkı kovalayan, adaleti arayan hukukçuluğu ve tertemiz meslek yaşamı” ile her zaman kendilerine örnek olduğunu söyledi. Magat’ın, avukatlık yasasının hazırlanmasından stajyerlere tahsis edilen eğitim merkezinin arsasının alınmasına, barolar birliğinin kuruluşundan Ankara Adliye Sarayı’nın inşasına kadar birçok hizmette parmağı olduğunu ifade eden Coşar, Magat’ın ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu’nun özerkleşmesi ile ilgili yasal düzenlemeleri yaptığını bildirdi.
Daha sonra Magat ile birlikte çalışmış avukatlar Atila Sav ve İsmail Özersin, Magat’ı anlattılar. Sav, Magat’ın tüm önyargılardan arınabilen, araştırmacı bir avukat olduğunu bu yüzden iyi bir örnek olduğunu dile getirdi. İsmail Özersin ise Magat’ın spor hukukunu en iyi bilen avukatlardan biri olduğunu ifade ederek, bunun dışında insan sevgisi, meslek ve kurum sevgisi ile örüldüğünü anlattı. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Gençlerden ÖSS vaatlerine tepki

SONRAKİ HABER

Kimi sevindi kimi üzüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...