16 Haziran 2007 00:00

Halk, parkına sahip çıkıyor

Yıldırım Belediyesi tarafından Yıldırım Kaplıkaya bölgesindeki yeşil alanda “Kaplıkaya Cazibe Merkezi” adı altında başlatılan projeye halk tepki gösterdi.

Paylaş

Yıldırım Belediyesi tarafından Yıldırım Kaplıkaya bölgesindeki yeşil alanda “Kaplıkaya Cazibe Merkezi” adı altında başlatılan projeye halk tepki gösterdi. Piknik ve yürüyüş alanı olarak kullanılan Kaplıkaya Deresi kenarındaki alanda, yeni projeyle betonlaşmanın yaşanmasına tepki gösteren Kaplıkaya sakinleri; bu alanın paralı hale getirilmesine de tepki gösterdi. Mahalleli olarak nefes aldıkları bu yerin birilerine peşkeş çekildiğini söyleyen mahalle sakinleri parkta bir basın açıklaması yaptı.
Mahalleli adına açıklamayı yapan Osman Kılıç, Kaplıkaya Deresi kenarındaki alanın, ticarileştirilerek yap-işlet-devret modeli ile ihale edildiğini söyledi. Bu projeyi kabul etmeyeceklerini belirten Kılıç, başlatılan işlemlerin durdurulması için gerekli tüm hukuksal girişimlerimizi en kısa zamanda başlatacaklarını kaydetti. Eyleme Doğa-Der de destek verirken, halka açıklama yapmak isteyen Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal İlhan halk tarafından tepki gösterilerek konuşturulmadı. (Bursa/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Hareketin asıl kahramanı işçilerdi!

SONRAKİ HABER

Öldürülmeseydi karne alacaktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...