17 Haziran 2007 00:00

NBA’de şampiyon San Antonio Spurs

NBA’de 2006-2007 sezonu şampiyonu San Antonio Spurs oldu. Final serisinin dördüncü maçında Cleveland Cavaliers’ı 83-82 yenen Spurs, seride durumu 4-0’a getirerek tarihindeki dördüncü zaferine ulaştı

Paylaş

NBA’de 2006-2007 sezonu şampiyonu San Antonio Spurs oldu. Final serisinin dördüncü maçında Cleveland Cavaliers’ı 83-82 yenen Spurs, seride durumu 4-0’a getirerek tarihindeki dördüncü zaferine ulaştı.
Spurs, bu başarı ile Boston Celtics, Los Angeles Lakers ve Chicago Bulls’un ardından en fazla şampiyonluk kazanan takım olarak ismini NBA tarihine yazdırdı.
NBA tarihinde final serisini maç kaybetmeden tamamlayan 8. takım olan Spurs’ta Tony Parker, final serisinin en değerli oyuncusu seçilirek bu ödülü alan ilk Avrupalı oyuncu olmayıda başardı.
24.5 sayı ortalamasıyla final serisinin en skorer ismi olan Tony Parker sahada kaldığı 39 dakikada 24 sayı, 7 ribaunt ve 1 asistlik performans sergiledi. Parker oyunun son bölümünde sorumluluk alamasada, yüksek saha içi isabet oranı ile Spurs’ün skor üstünlüğünü elinde tutmasında büyük rol oynadı.
Son dakikalarında Spurs’ü sırtlayan isim olan Manu Ginobili de, oyunda kaldığı 34 dakikada bulduğu 27 sayı ile sahanın en skorer oyuncusu olmayı başardı. Tecrübeli oyuncu istatistiklerine 5 ribaunt, 3 asist ve 1 top çalmalık bir performansda ekledi.
Cleveland’a LeBron yetmedi
Yarı finalde coşan LeBron James finalde duraksayınca, Cleveland’da tepetaklak oldu. Finalin dördüncü maçında LeBron James, 24 sayı ile Cleveland’ın en skorer oyuncusu olmasına rağmen bu performansı takımının mağlubiyetini engellemeye yetmedi. Genç oyuncu ayrıca istatistiklerine 10 asist ve 6 ribaunt ekledi. LeBron James yaptığı 6 top kaybıyla Tim Duncan ile birlikte maçın en çok top kaybeden oyuncusu oldu.
Cleveland’da play-off serisinde 6. kez double-double yapan Drew Gooden, 11 sayı ve 10 ribaund ile takımının en skorer ikinci ismi olurken, serinin üçüncü maçının en büyük hayal kırıklıklarından Daniel Gibson ise dördüncü maça iyi bir başlangıç yapmasına rağmen San Antonio potasına ancak 10 sayı bırakabildi. Savunmada da Tony Parker karşısında etkisiz kalan çaylak oyuncu, 44 dakika oyunda kaldı ve 5 asist yapıp 2 de ribaunt aldı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

SÖZ OLA, TORBA DOLA

SONRAKİ HABER

Son arzusu bir fıkra

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa