17 Haziran 2007 00:00

Trenler durdu

TCDD’nin aldığı kararla trenlerde çalışan tren şefliğinin kaldırılması nedeniyle çalışanlar iş durdurma eylemi yaptılar. Haydarpaşa Garı’ndan ana hat tren seferleri yapılamadı

Paylaş

TCDD’nin aldığı kararla trenlerde çalışan tren şefliğinin kaldırılması nedeniyle çalışanlar iş durdurma eylemi yaptılar. Haydarpaşa Garı’ndan ana hat tren seferleri yapılamadı.
Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ile Türk Ulaşım Sendikası üyeleri, kararın kaldırılması için iş durdurma eylemi yaparak, Ankara, Kars, Konya ve Adana seferlerine çıkmadılar. Gardan hareket eden banliyö tren seferleri ile İzmit-Adapazarı tren seferleri ise gecikmeli olarak gerçekleştirildi.
Açıklama yapan Türk Ulaşım Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı İsmail Çiftçi, TCDD’nin aldığı kararla gece saat 24.00’ten itibaren tren şefliği görevinin kaldırıldığını söyledi. Bu uygulamanın güvenlik zafiyetine yol açacağını belirten Çiftçi, “Seferin gidişatından bilet kontrolüne ve güvenliğine kadar her şeyden sorumlu olan tren şefliğinin kaldırılması, trenlerde büyük emniyet zaaflarına sebep olacaktır. Bunun için ana hat trenlerinin tren şefi olmadan görev yapmasını protesto ediyoruz. Ayrıca banliyö seferleri sadece trenin makinisti ile gerçekleştirilmekte. Trenlerde bilet kontrolü yapılmıyor ve duraklarda yolcu indirip bindirirken büyük emniyet zaafları oluyor” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Muzaffer Tekin gözaltında

SONRAKİ HABER

15-16 Haziran şehitleri anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...