17 Haziran 2007 00:00

Muzaffer Tekin gözaltında

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin’i yeniden gözaltına aldığı bildirildi. Gözaltına alınma gerekçesi açıklanmayan Tekin daha önce de Danıştay 2. Daire başkan ve üyelerine yönelik silahlı saldırı olayına ilişkin gözaltına alınmıştı

Paylaş

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin’i yeniden gözaltına aldığı bildirildi. Gözaltına alınma gerekçesi açıklanmayan Tekin daha önce de Danıştay 2. Daire başkan ve üyelerine yönelik silahlı saldırı olayına ilişkin gözaltına alınmıştı. Tekin, savcılık tarafından “Suç örgütüne yardım ve yataklık”tan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği’ne sevk edilmiş, buradan serbest bırakılmıştı.
Bomba şüphesi
Ümraniye’de ele geçirilen el bombaları ve fünyelerin, Danıştay saldırısının zanlısını azmettirdiği iddiasıyla yargılanan emekli Subay Muzaffer Tekin ile bağlantılı olduğu öne sürüldü. Ümraniye’de Mehmet Demirtaş’ın gecekondusunda bulunan 27 adet el bombası ve fünyeler ile ilgili gözaltına alınan emekli astsubay Oktay Yıldırım, ev sahibi Mehmet Demirtaş ve Ali Yiğit, “Patlayıcı madde bulundurmak” suçundan tutuklandı.
Mehmet Demirtaş ve Ali Yiğit adlı kişilerin sorgularında, bombaların emekli özel harpçi Astsubay Oktay Yıldırım’a ait olduğunu itiraf ettikleri öne sürüldü. Tutuklanan Oktay Yıldırım’ın adı, Danıştay saldırganı Alparslan Arslan’ı azmettirdiği ileri sürülen Muzaffer Tekin’in yaralanmasından sonra sık sık hastaneyi ziyaret etmesiyle gündeme gelmişti.
Oktay Yıldırım, Muzaffer Tekin gözaltındayken, “Sayın komutanım. Bu aptesle, bu namaz kılınmaz. Bu köprünün altından çok sular akacak” diye bağırmıştı. Oktay Yıldırım’ın bu bombaları Hasdal Kışlası’nın çöplüğünde bulduğunu söylediği de öne sürüldü.
Tekin’i yanağından öpmüştü
Ümraniye’deki el bombalarıyla ilgili olarak gözaltına alınan emekli Astsubay Oktay Yıldırım, Danıştay saldırısıyla ilgili olarak çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Muzaffer Tekin’i ilk tebrik edenlerden biriydi. Yıldırım, adliye binasının kapısında Tekin’i kucaklayıp yanağından öpmüştü.
Emekli Astsubay Yıldırım, Kuvay-ı Milliye Derneği’nin katıldığı eylemlerde sıkça boy gösteriyordu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

MERCEK

SONRAKİ HABER

Trenler durdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...