17 Haziran 2007 00:00
Anayasa değişikliği Resmi Gazetede
Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi, genel seçimin 4 yılda bir yapılmasını öngören Anayasa değişikliğine ilişkin 5678 sayılı Kanun, halkoyuna sunulmak üzere Resmi Gazetede yayımlandı. Yasa, referandumda tümüyle oylanacak.
Yasanın birinci maddesiyle Anayasanın 77. maddesinde yapılan değişiklik, 5 yılda bir yapılan TBMM seçiminin 4 yılda bir yapılmasını öngörüyor. Düzenleme, Cumhurbaşkanının görev süresini 5 yıl olarak belirliyor ve bir kimsenin en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebileceğini hükme bağlıyor.
Genel oyla yapılacak seçimde, geçerli oyların salt çoğunluğunu alan adayın Cumhurbaşkanı seçilmiş olacağı hükme bağlanıyor. Çoğunluğun sağlanamaması halinde, en çok oy alan iki adayın ikinci oylamaya katılması öngörülüyor. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et