17 Haziran 2007 00:00

20 günde 4 bin 500 kişi yardım istedi

Diyarbakır’da faaliyet gösteren Gıda Bankası’na 20 günde 4 bin 500 kişi yardım başvurusu yapması kentteki yoksulluğun boyutlarını gösterdi. Yardım için başvuranların çoğu kadın ve yaşlılar

Paylaş

Diyarbakır’da faaliyet gösteren Gıda Bankası’na 20 günde 4 bin 500 kişi yardım başvurusu yapması kentteki yoksulluğun boyutlarını gösterdi. Yardım için başvuranların çoğu kadın ve yaşlılar.
Diyarbakır’da 2007’nin Mayıs ayında kurulan ve kısa adı ‘Sarmaşık’ olan Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin kurduğu Gıda Bankası çalışmalarına başladı. GÜNSİAD, DİSİAD, GUNGİAD, MUBİYAT, OTTİYAT, Diyarbakır Borsalar Birliği, Diyarbakır Ticaret Odası ve çok sayıda iş insanının desteğiyle çalışmalarını sürdüren dernek, topladığı yardımları ihtiyaç sahiplerine dağıtmak amacıyla, ailelerin maddi durumunu tespit etmeye yönelik hazırladığı formu dağıtmaya başladı. Çalışmalarına ilişkin bilgi veren Dernek Sekreteri Mehmet Şerif Camcı, 20 günde gıda yardımı almak için 4 bin 500 kişinin başvuru yaptığını ifade etti.
‘Günde 100 kişi başvuruyor’
Hazırladıkları formlarla ailelerin maddi durumunu tespit etmeye çalıştıklarını belirten Camcı, “Bu kadar başvurunun olacağını tahmin etmiyorduk. Ama günde 100 kişi başvuru yapıyor. Bu da Diyarbakır’daki yoksulluk sorununu gösteriyor. Şimdiye kadar konuya ilişkin detaylı bir araştırma yapılmamış. Şimdiye kadar Diyarbakır’daki yoksulluktan haberdar olduğumuzu zannediyorduk. Ama gördük ki ayda 150 YTL ile geçinmek zorunda kalan insanlar var.”
En çok kadınlar...
Camcı yardım için kriterlerini de şöyle aktardı, “Öncelikle çalışanın olmadığı aileler, kimsesiz kadınlar ve özürlü çocukları bulunan kadınlara öncelik veriyoruz. Olanaklar dahilinde en çok ihtiyacı olanlara öncelik veriyoruz.” Başvuru yapanların yüzde doksanının kadın olduğunu vurgulayan Camcı, erkeklerin toplumsal yapıdan dolayı başvurmaktan çekindiğini kaydetti. Amaçlarının 3 yılda 5 bin aileye yardım götürmek olduğunu belirten Camcı, bundan sonra da yoksullukla daha etkin mücadele etmek için Diyarbakırlı hayırseverlere yardım etme çağrısında bulundu. (Diyarbakır/DİHA)
Evrim Dengiz
ÖNCEKİ HABER

DTP’li belediye başkanlarından görevden almaya tepki

SONRAKİ HABER

SADEDE GELELİM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...