17 Haziran 2007 00:00

Velilerden ÖSS protestosu

Malatya’da öğrenci velileri, ÖSS’den bir gün önce, eğitim sistemini protesto ettiler.

Paylaş

Malatya’da öğrenci velileri, ÖSS’den bir gün önce, eğitim sistemini protesto ettiler.
Malatya Postanesi önünde bir araya gelen bir grup öğrenci velisi, elemeci sınav sistemi nedeniyle bir gencin ve ailesinin sevinmesinin, diğer gencin ve ailesinin üzülmesi anlamına geldiğini belirterek, ÖSS’nin kaldırılması çağrısında bulundular.
Öğrenci velileri adına açıklama yapan Arife Şahin, “Çocuklarımız ÖSS’ye eşit koşullarda girememektedir. Maddi durumu iyi olan ailelerin çocukları özel dershane ve dersler alırken, yoksul ailelerin çocukları üvey evlat muamelesi yapılan devlet okullarında verilen eğitimle yetinmektedir. Önceki sınavların sonuçlarına bakarsak; ‘bütün çalışmayanlar, yeteneksizler’ Hakkari, Kars, Adıyaman ve Malatya’daki liselerde toplanırken, ‘en çalışkan ve yetenekliler’ Ankara Maarif Koleji’nde, Galatasaray Lisesi’nde mi toplanmış?” diye sordu.
Sınav stres kaynağı
Öte yandan gazetemize demeç veren Malatya İnönü Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Vehbi Bayhan, sınavın, öğrencilerin yanı sıra ailelerinde de strese neden olduğunu söyledi.
Bayhan, “Üniversiteye giriş sınavında başarılı olamamak, hem öğrenciler hem de aileleri için alternatifi olmayan bir durum, adeta bir felaket anlamını taşımaktadır. Üniversite eğitimi almak hayatta başarılı olmanın vazgeçilmez şartı olarak görüldüğünden, ÖSS’yi kazanmak öğrenciler ve aileleri için en öncelikli sorun haline gelmiştir”dedi.
Sınava hazırlık sürecinde öğrencilerin yeterli rehberlik hizmeti alamadıklarına da değinen Bayhan, rehberlik merkezlerinde, Psikolojik Danışma ve Rehberlik mezunu uzmanlar yanında sosyologların da görev yapması gerektiğini anlattı.
Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Erdoğan Canpolat ise yanlış eğitim politikaları nedeniyle kamu eğitiminin işlevsizleştiğine vurgu yaptı. Canpolat, başarının dershanelere endekslendiğini kaydederek, mevcut yapıda dershane dışında kalan öğrencilerin başarı şansının çok düşük olduğunu ifade etti. (Malatya/EVRENSEL)
Cumhur Daş
ÖNCEKİ HABER

Anadil sorunu çözülmeli

SONRAKİ HABER

Hayat üç saatlik sınava sığmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...