17 Haziran 2007 00:00

Hayat, seçim birliğinin çimentosu olur

Ankara’da düzenlenen Hayat Televizyonu dayanışma etkinliğinde, Hayat’ın, halkın, emekçilerin, ezilenlerin geleceği için ortaya çıkan bağımsız adaylar ve seçim işbirliğinin en büyük güçlerinden biri olacağı belirtildi.

Paylaş

Ankara’da düzenlenen Hayat Televizyonu dayanışma etkinliğinde, Hayat’ın, halkın, emekçilerin, ezilenlerin geleceği için ortaya çıkan bağımsız adaylar ve seçim işbirliğinin en büyük güçlerinden biri olacağı belirtildi.
Mars Bowling Salonu’nda açık havada önceki akşam düzenlenen dayanışma etkinliğine 400’ü aşkın kişi katıldı. Etkinlikte, Ankara’daki bağımsız adaylar Şükrü Erbaş ve Sırrı Keleş ile EMEP Genel Başkan Vekili Haydar Kaya ve Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Varlı, SDP Merkez Yöneticisi Hüseyin Taka, DTP Ankara İl Başkan Vekili Fevzi Kara, ÖDP yöneticisi Celalettin Gürler, KESK merkez yöneticileri Fevzi Ayber, Hasan Hayır, Dilek Aslan, Kamuran Karaca, SES Genel Başkanı Köksal Aydın, Yapı Yol-Sen Genel Başkanı Bedri Tekin, BTS Genel Başkanı Yunus Akın, Tarım Orkam-Sen merkez yöneticisi Şükrü Durmuş, Tüm Bel-Sen Genel Sekreteri Mümtaz Başer, Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Ertuğrul Ünlütürk, Yazar Ali Balkız, Prof. Dr. Meral Uysal, Prof. Dr. Necla Tural, Ezgi Dershanesi Sahibi Gültekin Eren, Sukader Başkanı Orhan Doğan bir araya geldi.

‘Çelişkiyi göstereceğiz’
Hayat Televizyonu Ankara Girişimcisi Özlem Yıldızer, bir ev, bir köprü olan Hayat için birilerinin vidayı taktığını, diğerlerinin civatayı sıktığını ve işçi sınıfı ve tüm halk için en önemli araçlarından birini oluşturduğunu söyledi. Yıldızer, AKP’nin genel merkez binası için Hazine’den bir gecede 90 trilyon lira aktarılabildiğini hatırlatarak, “Hayat için bizim aylardır çalmadığımız kapı, gitmediğimiz ev kalmadı. 1-2 trilyon lira toplayabildik. Bu televizyon bu çelişkiyi gösterecek ve ortadan kaldırmayı hedefleyecek” dedi. Sukader Başkanı Orhan Doğan ise mesajında “Apoletli medya ağı arasında Hayat Televizyonu’na başarılar” diledi. Prof. Dr. Meral Uysal da burjuvazinin gücünü, insanların günde 5-6 saat izledikleri televizyondan aldığını, bu nedenle alternatif bir medyaya ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. KESK Genel Mali Sekreteri Dilek Aslan ise tam da böyle bir süreçte böyle bir televizyona kavuşmanın, tüm halk, ezilenler ve çalışanlar için büyük bir şans olduğunun altını çizdi. SDP Merkez yöneticisi Hüseyin Taka da “Hayat gibi bir proje cesaret ister. Ancak burada gördüğümüz her renkten, gruptan insanın bu projeyi tamamlayacağına inanıyorum” dedi. ÖDP yöneticisi Celalettin Gürler de “Hep bir arada bu projeyi de başarıya taşıyacağız” dedi.
‘Bizi Meclis’e taşır’
Ankara Bin Umut Adayları da Hayat’a başarılar dilediler. Birinci Bölge Adayı Şükrü Erbaş, Hayat’ı, “100 yılın projesi” olarak değerlendirerek, “Beni yazarlığa götüren toplumsal, ekonomik, sosyal nedenler neyse aday olmaya götüren nedenler de aynıdır. Biz nasıl Meclis’te halkın dili olacaksak, Hayat da bu görevi üstlenmiştir” dedi. İkinci Bölge Adayı Sırrı Keleş ise Hayat’ın da bağımsız adayların da zorlu yolda omuz omuza yürüyeceğini söyledi.
EMEP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Varlı, insanların sancılı süreçte dört araca ihtiyaç duyduğunu belirterek bunların bir günlük sınıf gazetesi, halktan yana bir televizyon, seçim işbirliği ve mücadeleyi her alana taşımak olduğunu vurguladı. CHP, MHP ve AKP gibi partilerin ülkeye hiçbir şey veremeyeceğinin anlatılması gerektiğine dikkat çeken Varlı, “Toplumsal sorumluluğu alınlarının akıyla Hayat’a geçireceklerini” söyledi.
Çekilişlerin de yapıldığı etkinlikte, Grup Sis’in söylediği türküler eşliğinde halaylar çekildi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Babalar ‘bir gün’ istemiyor

SONRAKİ HABER

Halay çeken 39 öğrenci okuldan atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...