17 Haziran 2007 00:00

Babalar ‘bir gün’ istemiyor

Haziran ayının üçüncü pazarı tüm dünyada babalar günü olarak kutlanırken, babalar gününün geldiğini renklenen vitrin camlarından, gazetelerden, televizyon ve radyo reklamlarından öğreniyoruz.

Paylaş

Haziran ayının üçüncü pazarı tüm dünyada babalar günü olarak kutlanırken, babalar gününün geldiğini renklenen vitrin camlarından, gazetelerden, televizyon ve radyo reklamlarından öğreniyoruz. Babalar günü için çeşitli mağazalar cazip kampanyalar düzenlerken biz de babalara kendilerine ayrılan bu gün hakkında ne düşündüklerini sorduk.
Ali Doğan, babalar gününü doğru bulmadığını ve babalığın öyle bir senede, on sene de, bir günde hatırlanacak bir mevzu olmadığını söyledi. Böyle günlerin rant peşinde olan sistemin çıkardığı bir anlayış olduğunu belirten Doğan, babalar günü için düşündüklerinin anneler ve sevgililer günü için de geçerli olduğunu söyledi. Doğan, ‘Rant peşinde olanlar kendi pazarının daha rahat dönebilmesi için yoksul, gelişmemiş semtlerde bunu sürekli işliyorlar ve bizim insanlarımız da farkında olmadan kendilerini hemen bu rüzgara kaptırıyorlar. Tamamen ticari anlayışa dayalı bir gün” dedi.
Atilla Şahin ise babalar gününü, ekonomiyi canlandırmak, ticareti geliştirmek amacıyla ortaya çıkarılan bir gün olarak gördüğünü ifade etti.
Kaya Karamehmet ise “Babalar günü diye çocuklarımın bana hediye almasını istemiyorum, onlar sağlıklı mutlu olsun, bu bana yeter” derken Günay Deli babalar gününün çocuklar, baba, anne arasındaki sevgi ve saygıyı pekiştirdiğini düşündüğünü söyledi
‘Bir ay önceden para biriktiriyorum’
Üniversite öğrencisi olan Mehmet Sağlam, ‘Ben babalar günü için ne tür hazırlık yaparsam yapayım, babamın hakkını sadece bir günle ödeyemem’ dedi.
Tekstil işçisi olan Zafer Çay, babaların sadece bir günde hatırlanmasının doğru olmadığını belirtti. Anneler, babalar, sevgililer gününün ticareti geliştirmek için çıkarıldığını söyleyen Çay, kendisinin babalar gününde, babasına hediye almak için en az bir ay önceden para biriktirmeye başladığını ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)
Eylem Lodos
ÖNCEKİ HABER

Polis ‘Vazife’ başında

SONRAKİ HABER

Hayat, seçim birliğinin çimentosu olur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa