18 Haziran 2007 00:00

Medya Almanya'yla tanışıyor

Türkiye Almanya Kültür Forumu tarafından düzenlenen Türk-Alman Gazetecilik Programı 2007'nin hazırlık toplantısı İstanbul'da düzenlendi.

Paylaş

Türkiye Almanya Kültür Forumu tarafından düzenlenen Türk-Alman Gazetecilik Programı 2007'nin hazırlık toplantısı İstanbul'da düzenlendi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin (ÇGD) de desteğiyle yürütülen program kapsamında, Türkiyeli genç gazeteciler Almanya'yı tanıyacak.
Hafta sonunda İstanbul Goethe Ensitüsü'nde yapılan toplantıya, TGC Başkan Yardımcısı Turgay Olcayto ve ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay'ın da aralarında bulunduğu, çeşitli basın kurumlarından 10'un üzerinde gazeteci katıldı. İki gün süren hazırlık toplantısında, Almanyalı ve Türkiyeli gazetecilerin, öğretim üyelerinin, sanayi odalarının temsilcilerinin aralarında bulunduğu birçok kişi gazetecilere Almanya, Almanya-Türkiye ilişkileri ve Almanya medyası üzerine bilgi verdi.
Günter Grass ve Yaşar Kemal'in danışmanlığını yürüttüğü Türkiye Almanya Kültür Forumu, Türk-Alman Gazetecilik Programını iki yıldan bu yana yürütüyor. Bugüne kadar, Almanya'dan genç gazetecilerin Türkiye'ye gelerek çeşitli temaslarda bulunduğu iki gezi düzenlendi. Türkiyeli gazetecilerin Ekim ayında düzenlenecek Almanya gezisi ise ilk olacak. Gezide Alman medyasının temsilcileriyle, Türkiyeli gazetecilerle, göçmen örgütlerinin temsilcileriyle, sendikalarla, sivil toplum kuruluşlarıyla, Türkiye kökenli politikacılarla görüşmeler yapılacak.
Türk-Alman Gazetecilik Programı ile iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve iki ülke medyasının diğerini daha iyi tanıyarak gerçekçi ve kapsamlı haberlere yer vermesi amaçlanıyor. Program, Robert Bosch Vakfı tarafından destekleniyor. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Gazze'de gazetecilik zor

SONRAKİ HABER

YAŞAMA KÜLTÜRÜ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...