18 Haziran 2007 00:00

Magusa festivaline Wax Poetic’li açılış

Kıbrıs’ta kültür sanat dünyasının nabzını tutan ve sanatseverleri dünyaca ünlü müzisyenler ile buluşturan ‘Uluslararası Magusa Kültür ve Sanat Festivali’ 21 Haziran’da başlıyor.

Paylaş

Kıbrıs’ta kültür sanat dünyasının nabzını tutan ve sanatseverleri dünyaca ünlü müzisyenler ile buluşturan ‘Uluslararası Magusa Kültür ve Sanat Festivali’ 21 Haziran’da başlıyor. Magusa Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Uluslarası Magusa Kültür ve Sanat Festivali’ 21 Haziran’da Namık Kemal Meydanı’nda başlıyor. Festivalin açılışı Nil Karaibrahimgil ile Wax Poetic grubunun seslendireceği şarkılarla yapılacak. Bu yıl 11’incisi düzenlenen festivale, yerel ve ulusal çapta onlarca ünlü sanatçı katılacak. 7 dev konserin yer aldığı festival etkinlikleri, 12 Temmuz’da Salamis Antik Tiyatrosu’nda, MFÖ konseri ile son bulacak. Geçtiğimiz senelerde katılımın çok fazla olduğu festivale bu yıl Türkiye’den yüksek bir katılım bekleniyor.
Konserler
Son 11 yıl içinde Nilüfer, Candan Erçetin, Sertab Erener, Zülfü Livaneli, Timur Selçuk, Yıldız İbrahimova, Bülent Ortaçgil, Özdemir Erdoğan, Burhan Öcal, Leman Sam, Teoman, Okay Temiz, Kardeş Türküler, Laço Tayfa, Ezginin Günlüğü Türk sanatçıları ile Cesaria Evora, Monica Molina, Goran Bregovic, Vicente Amigo, Weather Girls,Tango’nun Divası Amelita Baltar, Roby Lakatos, Los Paraguayos, Aswad, Paco Pena ve grubu, Bolsoy Balesi, Giora Feidman, Viktorio Tolstoy, Third World gibi dünyaca ünlü isimleri ağırlayan festivalin bu yıl ki programında Compania Aıda Gomez ‘Carmen’ konseri, Martin Lubenov Orkestrası,:Boney M feat Liz Mitchell, Funda Arar, Ennio Morricone Tribute by Nino Rota Ensemble yer alıyor.
ÖNCEKİ HABER

Tony Blair işgale gözü kapalı girmiş

SONRAKİ HABER

Kentte bir arada yaşamak…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...