18 Haziran 2007 00:00

Emekliler sorunlarına çözüm istiyor

DİSK’e bağlı Emekli-Sen’in 6’ncı Olağan Genel Kurulu’nda emeklilerin, sosyal devleti yok eden, ırkçı-şoven politikalara teslim olmayacak bir aday beklediği belirtildi.

Paylaş

DİSK’e bağlı Emekli-Sen’in 6’ncı Olağan Genel Kurulu’nda emeklilerin, sosyal devleti yok eden, ırkçı-şoven politikalara teslim olmayacak bir aday beklediği belirtildi.
Genel kurul önceki gün Yılmaz Güney Sahnesi’nde başladı. Salona, emeklilerin TÜFE farklarının ödenmesi, insanca yaşam talepleri ve mücadele kararlılıklarını anlatan pankartlar asıldı. Genel kurulda, iki grubun ayrı ayrı divan önergesi sunması yüzünden tartışma yaşandı. DİSK Başkanı Süleyman Çelebi’nin müdahalesiyle tartışmalar sonlandırılabildi ve DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün divan başkanlığına, her iki gruptan da ikişer kişi divan üyeliğine getirildi.
Tüzük değişikliğinin genel kurulda değil de ayrı kurultayda görüşülmesinin istendiği önerge yüzünden de bir tartışma çıktı. Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, “Bu kongreyi bile maddi olanaksızlıklar yüzünden zor yapıyoruz. Seçim kuruluna 880 YTL borcumuz var, pazartesi ödemek için söz verdik” dedi. Önerge, daha sonra kabul edilerek kurultay yapılmasına karar verildi.
‘Sorunumuz seçim değil’
Açış konuşmasını yapan Emekli-Sen Başkanı Beysülen, Ortadoğu’daki işgallere ve savaşlara değinerek ipini IMF ve ABD’den kurtaramayan bütün ülkelerin sonunun böyle olacağını dile getirdi. Beysülen, bu doğrultuda politika yapan AKP’nin, emekçilere ve halka karşı da saldırganlaştığını dile getirerek çalışanların en büyük sorununun, iş güvencesizlik, kayıt dışı çalışma ve sendikalaşma önündeki engeller olduğunu belirtti. Beysülen, Türkiye’de siyasetin işçi, köylü, esnaf, kamu çalışanı ve emekli gibi sabit ve dar gelirli yoksul halkın sorunlarını tartışmaktan uzaklaştığını, sistem içindeki iktidar kavgasına kilitlendiğini vurguladı.
‘15-16 Haziran’ı yaratmalıyız’
DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ise Türkiye toplumunun karşı karşıya getirilmeye çalışıldığı bir süreçte seçimlere gidildiğini hatırlatarak, DİSK ve KESK gibi örgütlerin, 4 buçuk yıldır AKP politikalarına karşı mücadele ettiğini belirtti ve Emekli-Sen üyelerinin mücadeleleri karşısında şapka çıkarttığını dile getirdi.
KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul ise eğer Türkiye’de, demokrasi güçleri mücadele ederse, ülkenin demokratikleşebileceğini söyledi.
Emeklilerin toplusözleşme mücadelelerinin, kendi mücadelelerinin bir parçası olduğunu belirten Tombul, son günlerde artan savaşa da değinerek “Türkiye toplumu saflara bölünür, kardeş kavgası artarsa emek mücadelesi yürütmenin şansı kalmaz. Bu yüzden barış için mücadele etmeliyiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

15-16 Haziran ruhuyla hareket edilmeli

SONRAKİ HABER

Graniser işçisi taleplerini belirledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...