18 Haziran 2007 00:00

Uras seçim kampanyasına başladı

İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Mehmet Ufuk Uras, ‘’Meclis’e Ufuk Gerek’’ isimli seçim kampanyasına başladı.

Paylaş

İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Mehmet Ufuk Uras, ‘’Meclis’e Ufuk Gerek’’ isimli seçim kampanyasına başladı.
Haydarpaşa Garı önünde birçok aydın ve sanatçının destek verdiği kampanyaya bir basın açıklamasıyla başlayan Uras, “Onlar Meclis’in koltuklarını değiştirdiler. Biz ise kafaları değiştireceğiz. ‘Meclis’e Ufuk Gerek’ derken işçilerin, kamu çalışanlarının, kadınların, ezilenlerin, sömürülenlerin ufkunu kastediyoruz. Türkiye’nin Türküyle, Kürdüyle, Ermenisiyle barış içinde bir arada yaşamasını savunuyoruz.” şeklinde konuştu. Açıklamanın ardından Ufuk Uras ve İstanbul 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Baskın Oran’ın da katılımıyla Park Mühendishane’de bir şenlik düzenlendi.
Kartal’da seçim bürosu açıldı
Uras’ın katılımıyla önceki gün Kartal-Topselvi’de de seçim bürosu açıldı. Açılışa DTP, EMEK Partisi, ÖDP il ve ilçe yöneticileri, Eğitim Sen ve KESK’e bağlı sendika üyelerinin de olduğu 500 dolayında kişi katıldı. “Türkiye’ye sözümüz var” flamalarıyla süslenen büronun girişine, Bin Umut Bağımsız Milletvekili Adayı Mehmet Ufuk Uras yazılı pankart asıldı. Kartal’dan konvoyla yola çıkan Uras ve beraberindekiler, Topselvi seçim bürosu önünde toplanan kitle tarafından alkış ve sloganlarla karşılandı. Uras “Bugünden itibaren sokak sokak, ev ev dolaşarak halka gerçekleri anlatmalıyız” dedi. Açılış töreni, halaylarla sona erdi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Tutuklu aday Tuncel için seçim bürosu açıldı

SONRAKİ HABER

‘Temsil sorunu yeni Meclis’te de yaşanacak’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa