18 Haziran 2007 00:00

Tutuklu aday Tuncel için seçim bürosu açıldı

Gebze M Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan ‘Bin Umut’ İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sebahat Tuncel için Şirinevler’de seçim bürosu açıldı.

Paylaş

Gebze M Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan ‘Bin Umut’ İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sebahat Tuncel için Şirinevler’de seçim bürosu açıldı. Davul-zurna ve halaylar eşliğinde yapılan açılışa, ‘Bin Umut’ 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Doğan Erbaş ve DTP İstanbul İl Başkanı Halil Aksoy’un da aralarında bulunduğu DTP’li yöneticiler ve Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) aktivistleri katıldı.
Tuncel’i, Demokratik Özgür Kadın Hareketi aktivisti Şükran Gürbüz temsil etti. Gürbüz, “Bugün benim yerime Sabahat Tuncel konuşma yapacaktı ama Tuncel barış, demokrasi ve insanlık için yürüttüğü mücadele nedeni ile şu anda zindandadır. DMeclis’e girerken özellikle biz Kürt kadınları olarak barış için, özgürlük için bu mücadeleyi sonuna kadar götüreceğimize söz veriyoruz. Savaş yerine kardeşliğin temellerini atmak istiyoruz. ” dedi. (İstanbul/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Oy pusulaları yarın basılacak

SONRAKİ HABER

Uras seçim kampanyasına başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...