18 Haziran 2007 00:00

Bin Umut adaylarını binler karşılıyor

Bin Umut bağımsız milletvekili adaylarının bölge illerindeki çalışmalarına binlerce kişi katılıyor.

Paylaş

Bin Umut bağımsız milletvekili adaylarının bölge illerindeki çalışmalarına binlerce kişi katılıyor.
Gaziantep
Bin Umut Gaziantep bağımsız milletvekili adayı Vakkas Dalkılıç, Zümrüt Düğün Salonu’nda yüzlerce kişinin katılımıyla Gaziantep halkına seslendi. DTP, EMEP, KESK, İHD, SEH, ESP, 78’liler Derneği, Güzelvadi ve Beybahçe mahalle muhtarları, Eruhlular ve Mardinliler Derneği ve Hukukçular Derneği de etkinliğe katılarak Dalkılıç’a destek verdiler. Etkinlikte DTP il başkanı Mustafa Tunç, “Bugüne kadar barış ve kardeşlik dedik bugün de sonra da barışta ve kardeşlikte ısrar edeceğiz” diye konuştu. EMEP il başkanı Mecit Bozkurt ise seçimlerin emek ve demokrasi güçleri açısından bugüne kadar horlanan emekçi halkın taleplerini daha ileriden haykırmak anlamına geldiğine işaret ederek “Cumhurbaşkanlığı seçimleri, muhtıra, seçim sürecini terörize eden olaylar, ülkeyi laik-anti laik kampına ayırmaya çalışanlara karşı demokrasi cephesinde birleştik. 3 Kasım’da bu ülkeye bir fidan dikiyoruz demiştim. Şimdi o fidan büyüdü, 22 Temmuz’da meyvelerini verecek, o meyveler Bin Umudun milletvekilleri olacak. Anti demokratik seçim barajını Baykal ile Erdoğan’ın başında patlatmak için yola çıktık” dedi.
Gaziantep milletvekili adayı Vakkas Dalkılıç ise “Son dönemde ülkemizde geliştirilmek istenen savaşa ve milliyetçi söyleme karşı duracağız. Bu halkı laik anti laik ikilemine sıkıştırmaya çalışanlara karşı yeni alan açıyoruz bu demokrasi cephesi. Bu birliktelik seçimle sınırlı kalmayacak, 22 Temmuz’dan sonra da devam edecek. 20 yıllık savaşa ayrılan ekonomik kaynakları halkımızın sofrasına çevireceğiz. Antep’te işsizlik ve her gün işten atılma tehdidiyle karşı karşıya olan işçilerin sesi olacağız. Biz parlamento kürsüsünü demokrasi ve emek cephesinin bir üyesi gibi kullanacağız. Ancak orayla yetinmeyip halkımızla alanlarda da beraber olacağız. Ta ki bu ülke demokratikleşinceye kadar” diye konuşarak 23 Temmuz’da Antep adliyesi önünde mazbatayı almak üzere buluşacaklarını belirtti. Gazetemize konuşan Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Bozgeyik ise seçim süreci ile ilgili “Biz bu seçimde özellikle AKP ve milliyetçi, şöven söylemi olan partilere oy verilmemesi için çağrı yapıyoruz” derken, 78’liler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Ali Yıldız da, “Dernek olarak emekten soldan yana adayları destekleyeceğiz, yani bu dönem bağımsız adayları destekleyeceğiz. Bu dönem bağımsızlardan başka alternatif yok” diye konuştu.
Adana
Bin Umut Bağımsız Milletvekili Adayı Nazmi Gür, Eğitim Sen Adana Şubesi’ne ziyarette bulundu. Ziyarete EMP ve DTP yöneticileri de katıldı. Gür’ü makamında kabul eden Eğitim Sen Adana Şube Sekreteri Halil Kara ve sendika üyeleri Gür’e destek sözü verdi.
Şırnak
Şırnak Bin Umut Adayı Sevahir Bayındır da, Beytüşşebap ve Uludere İlçelerine gitti. Kitlesel karşılamalarda sık sık, “Oylar namustur, namus satılmaz” sloganları ile karşılandı. DTP Şırnak İl Başkanı İzzet Belge, Şırnak tarihinde ilk kez bir kadının Şırnak’ta aday olduğuna dikkat çekerek, bu durumdan da il ve ilçe halkının büyük bir sevinç duyduğunu söyledi.
Şanlıurfa
Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Adayı İbrahim Binici, Bozova ve Suruç İlçeleri ile Yaylak ve 11 Nisan Beldeler’inde seçim bürolarının açılışını gerçekleştirdi. Binici daha sonra kalabalık bir konvoy eşliğinde Suruç’a geçti. Burada seçim bürosu açılışına katılan yüzlerce kişi davul zurna eşliğinde halay çekti. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

YAŞADIKÇA

SONRAKİ HABER

Bölgeden seçime bakış 4

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...