18 Haziran 2007 00:00

W.Post: Sınır ötesi ABD’yi zora sokar

Washington Post gazetesi, büyük bir sınır ötesi operasyon olasılığının görünmediğini belirtmekle birlikte sınırdaki büyüyen Türk askeri varlığının, bölgede görev yapan ABD ve Irak subayları arasında giderek artan bir kaygı yarattığını yazdı.

Paylaş

Washington Post gazetesi, büyük bir sınır ötesi operasyon olasılığının görünmediğini belirtmekle birlikte sınırdaki büyüyen Türk askeri varlığının, bölgede görev yapan ABD ve Irak subayları arasında giderek artan bir kaygı yarattığını yazdı. Gazetenin, Erbil kaynaklı Joshua Partlow imzalı uzun haberinde, “ABD ve Irak subaylarına göre Türk helikopterleri, Irak’ın içerisinde dağlık bölgedeki asi Kürtlere karşı operasyonları gerçekleştirmek için uçuyor ve Türk havan topları düzenli bir biçimde Irak topraklarına düşüyor” denildi. ABD ve Irak subayları arasında büyüyen bir kaygı yarattığını kaydeden gazete, büyük çapta operasyon için “Zaten istikrarsız olan siyasi duruma ciddi bir darbe anlamına gelir ve Amerikalıları, iki destekçisi, NATO müttefiki Türkler ile Irak’ta yakın ortağı Kürtler arasında çok nazik bir konuma sokar” yorumunu yaptı. PKK’nın son dönemde yoğunlaşan eylemleri ve Ankara’daki saldırıya dikkat çeken gazete, “Ancak, Irak içerisindeki büyük çapta bir Türk askeri harekatı olasılığı, geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ülkenin Irak’tan önce Türkiye’de faaliyet gösteren büyük sayıda militana odaklanması gerektiğini söylemesi üzerine zayıfladı” görüşünü dile getirdi.
Sınırdaki ABD’liler...
Washington Post haberinde ayrıca, “Sınırdan sorumlu subaylar, büyük bir Türk operasyonu beklemediklerini ve gerilimlerin diplomatik müzakerelerin yoluyla girileceğini umduklarını söylediler” diye yazdı. Irak İçişleri Bakanlığı’nda görevli Tuğgeneral Muhsin Abdül Hasan Lazım, “Türk halkının Kürdistan’a saldıracağına inanmıyorum. Bütün bunlar bir güç gösterisi, ancak bir şey yapacaklarına inanmıyorum” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Mayın patladı: 1 asker öldü

SONRAKİ HABER

Ya bu mayınlar ne olacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...