18 Haziran 2007 00:00

Yurttan ÖSS manzaraları

Binlerce öğrencinin ve velinin ter döktüğü ÖSS, acısı ve tatlısıyla sona erdi. Batman’da 68 yaşındaki M. Emin Gürbüz, yüz binlerce öğrenci gibi ÖSS heyecanı yaşadı. Gürbüz, torunu yaşındaki öğrencilerle ÖSS’ye girdi.

Paylaş

Binlerce öğrencinin ve velinin ter döktüğü ÖSS, acısı ve tatlısıyla sona erdi. Batman’da 68 yaşındaki M. Emin Gürbüz, yüz binlerce öğrenci gibi ÖSS heyecanı yaşadı. Gürbüz, torunu yaşındaki öğrencilerle ÖSS’ye girdi. Gürbüz, “Gençliğimde yapamadığımı şimdi yapıyorum. Sınavı kazanırsam hukuk okumak istiyorum” dedi.
İzmir’de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin öğrenci yemekhanesinde, 58 yaşındaki Nadide Aydemir, ilk kez ÖSS’ye girdi. Aşırı stresli olan Aydemir, hukuk fakültesi okumak istediğini söyledi.
Kızıyla aynı sınıfta
Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oktik’in makam şoförü Mustafa Ekincik, ÖSS’ye kızı Münevver Evren Ekincik ile aynı salonda girdi. Mustafa Ekincik, “Bugün sınava 4 çocuğum giriyor. Ben ise kızım Münevver ile aynı sınıfta giriyorum” dedi. Münevver Evren Ekincik de babasıyla iki kez ÖSS’ye birlikte girdiklerini belirterek “Onun da sınava girmesi bize moral veriyor” diye konuştu.
Muğla Anadolu Lisesi öğrencisi Anıl Yıldırım da ayağı alçılı olarak Muğla Meslek Yüksekokulu’nda sınava girdi.
Düğüne ara
Mersin’de, Eğriçam ve Viranşehir mahallelerinde davullu zurnalı düğün yapmak isteyen kişiler polisin uyarısı üzerine düğüne sınav bitimine kadar ara verdi.
Bolu’da Polis ekipleri, sınavın başlamasıyla, gürültüyü önlemek amacıyla velileri okul önlerinden uzaklaştırdılar.
Konya’da sınav heyecanıyla yanlış okula giden öğrenci, polislerin yardımıyla ÖSS’ye gireceği okula yetiştirildi.

Klimalar dahi durduruldu
Kayseri’de Melikgazi ilçesinde Ali Rıza Özderici İmam Hatip Lisesi’nde ÖSS görevlileri, polise başvurarak yakınlarında bulunan alışveriş merkezinin havalandırma klimalarının motor sesinin öğrencileri rahatsız edebileceğini bildirdiler. Alışveriş merkezine giden polis ekipleri, klimaları kapattırdı.
Öte yandan Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde ‘’başkasının yerine sahte kimlikle veya cep telefonuyla sınava girdikleri’’ iddiasıyla 15 kişi gözaltını alındı. Diyarbakır’da ise sınava giren 10 kişinin, kopya girişiminde bulunduğu bildirildi.
Acı haberi gizlediler

Trafik kazasında anne ve babasını kaybeden öğrenci, ailesinin ölümünden habersiz ÖSS’ye girdi. Dayısı Abdullah Polat yönetimindeki 35 YBV 20 plakalı otomobille 13 Haziran Çarşamba günü, Antalya’dan Denizli istikametine gelirken Acıpayam ilçesi yakınlarında trafik kazasında yaralanan Erkin Yenigün ÖSS sınavına girdi. 4 gündür Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altında bulunan Yenigün’e, kazada annesi Terlan Yenigün (54) ile babası Mustafa Yenigün’ün (56) hayatını kaybettiği söylenmedi. Ablası Seda Yenigün’ün de (21) yaralı kurtulduğu kaza sonrası Manisa’ya gelen Erkin Yenigün’ün yakınları, yaptıkları başvuru ile Tire’de sınava girmesi gereken Yenigün’ün adres değişikliği koşulundan yararlanarak Manisa’da sınava girmesini sağladı.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Ana kuzuları kazansın

SONRAKİ HABER

Gelecek, 195 dakikaya sığmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...