19 Haziran 2007 00:00

Ata Sanayi işçileri adayları çağırıyor

Çiğli Ata Sanayi işçileri, seçimlerden pek umutlu görünmüyor. Partilerin, verdikleri sözleri seçimlerden sonra unuttuğunu söyleyen işçiler, “Varsa işçilerle ilgili planları, buyursunlar Ata Sanayii’ne gelsinler de dinleyelim”

Paylaş

Çiğli Ata Sanayi işçileri, seçimlerden pek umutlu görünmüyor. Partilerin, verdikleri sözleri seçimlerden sonra unuttuğunu söyleyen işçiler, “Varsa işçilerle ilgili planları, buyursunlar Ata Sanayii’ne gelsinler de dinleyelim” diyor.
Hangi partiye oy vereceğine henüz karar veremediğini belirten Eylem Solak, seçimlerde onlarca vaat verildiğini, ancak hiçbirinin tutulmadığını söyledi. “Merak ediyorum ‘Biz iktidar olunca herkes refah içinde yaşayacak’ diye vaat verenler, biz işçilerle ilgili bir şey düşünüyorlar mı” diyen Solak, her seçimde aynı senaryonun oynandığını ifade etti.
Yeter Koçak ise “Kimi parti başkanları, insanların damarlarına basarak onlardan oy topluyor. CHP, Alevilerin partisi olduğunu söylüyor ama hiçbir zaman Alevilerin sorunlarıyla ilgilenmiyor. Seçimlerden sonra ortalıkta görünmüyorlar, verdikleri sözleri hatırlamıyorlar bile. Bir işçi olarak milletvekili adaylarını Ata Sanayi Sitesi’ne bekliyoruz. Sorunlarımızı dinlemelerini ve işçilerle ilgili planlarını anlatmalarını istiyoruz” diyor.
İşçiden yana...
Öznur Karaçelik tekstil işçisi. Seçimlerden umutlu değil. Vaatlerin hiçbirinin yerine getirilmediğini dile getiren Karaçelik, bugüne kadar CHP’ye oy vermiş, ama artık onun da diğerlerinden farkı olmadığını düşünüyor. Karaçelik, seçimleri işçilerin sorunlarıyla ilgilenecek bir partinin kazanmasını istiyor.
Bir başka tekstil işçisi Hıdır Horostan’a göre ise önemli olan gericiliğe karşı birleşmek. Bunun için ise CHP ve DSP birliğini önemsediğini söylüyor. Bu birliğin, işçinin hayatında bir şey değiştirmeyeceğini anlatan Horostan, buna karşın “şeriat tehlikesine” karşı CHP’ye oy vereceğini söylüyor.
İşten geç saatlerde çıktığı için televizyon izleyemediğini, gazete okuyamadığını anlatan Suzan Kartal ise şimdiye kadar bir kez CHP’ye oy verdiğini belirterek “Alevilerin partisi, verelim dedik. Ailemizden hep böyle duyduk. Ama biz Alevilere çok bir faydası yok. Bu seçimlerde CHP’ye oy vermeyeceğim” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)
Burhan Akhan
ÖNCEKİ HABER

Bölgeden seçime bakış 5

SONRAKİ HABER

‘Kötünün iyisine oy vereceğiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...