19 Haziran 2007 00:00

Bölgede pusula netleşiyor

Diyarbakır Bin Umut milletvekili bağımsız adayların sıraları kurayla belirlendi. Adaylar 4, 19, 23 ve 30’uncu sıradan seçime girecek. Diyarbakır Yüksek Seçim Kurulu’nda 37 bağımsız adaydan 31’inin katılımıyla kura çekimi...

Paylaş

Diyarbakır Bin Umut milletvekili bağımsız adayların sıraları kurayla belirlendi. Adaylar 4, 19, 23 ve 30’uncu sıradan seçime girecek. Diyarbakır Yüksek Seçim Kurulu’nda 37 bağımsız adaydan 31’inin katılımıyla kura çekimi gerçekleşti. Bağlar beldesinden bağımsız aday olan Aysel Tuğluk 19’uncu sıradan seçime girecek. Yenişehir Belediyesi, Bismil, Çınar, Çarıklı, Bağıvar ve Özerkli bölgelerinden Bin Umut Bağımsız Milletvekili Adayı Akın Birdal ise 23’üncü sıradan seçime girecek. Suriçi beldesi, Silvan, Hazro, Lice, Kulp, Hani ve Kocaköy ilçeleri Bin Umut Bağımsız Adayı Gülten Kışanak 30’uncu sırayı alırken, Dicle, Ergani, Çermik, Çüngüş ve merkeze bağlı tüm köylerden Bin Umut bağımsız adayı olan Selahattin Demirtaş ise 4’üncü sıradan seçime giriyor.
4. sıradan aday olan Selahattin Demirtaş kura çekilişi sonrasında Diyarbakır Adliyesi önünde yaptığı açıklamada ise, “Belirlenen yerlerimize göre halk içerisinde çalışmalarımızı başlatacağız. Belirlenen sıralar bakımından iyi yerlerdeyiz. Bu açıdan şanslıyız” dedi. Akın Birdal ise “Sıralama çok önemli değil. Bugün 37 bağımsız aday için başvuru olduğu halde birçok aday gelmemişti. Galiba bu gerçek adayların önüne bazı zorluklar çıkarmak düşüncesiyle yapıldı. Ama önemli değil. Diyarbakır halkının 4 ‘Bin Umut Adaylarını’ sandıktan çıkarması olacaktır önemli olan. Bugünden itibaren seçim çalışmalarımıza başlıyoruz” diye konuştu. Gülten Kışanak da yaptığı açıklamada, “Önemli olanın halkın adaylarının sandıktan milletvekili olarak çıkması. Sıra çok önemli değil” dedi.
Miroğlu 2. sırada
Bin Umut Mersin Bağımsız Milletvekili Adayı Orhan Miroğlu seçim pusulasında 2. sıraya yerleştirildi. Pusuladaki yerinden memnun olduğunu belirten Miroğlu, Mersin’de 23 bağımsız aday olduğunu hatırlatarak, “Mersin’deki halkımız da bu konuda çok büyük sıkıntı çekmez” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Seçimin arifesindeyiz

SONRAKİ HABER

Bin Umut adaylarına büyük destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...