19 Haziran 2007 00:00

Geleceğimizle oynatmayalım

Merhaba. İki velinin kendi aralarında yaptıkları konuşmadan ikisinin de çocuklarının Doğu Sanayi İlköğretim Okulu’nda okuduğu belli oluyordu. Velinin birisi diğerine, diğer çocuğunu da okula yazdıracağını, okul aile birliğinde...

Paylaş

Merhaba. İki velinin kendi aralarında yaptıkları konuşmadan ikisinin de çocuklarının Doğu Sanayi İlköğretim Okulu’nda okuduğu belli oluyordu. Velinin birisi diğerine, diğer çocuğunu da okula yazdıracağını, okul aile birliğinde olduğu için konuştuğu velinin ona yardım etmesini istiyordu. Okul aile birliğinde olan veli de kayıtların 200 YTL’den başladığını, müdürün bu konuda hiç acımasının olmadığını söylüyordu. Ben de bunun üzerine toplanan paranın yasal olmadığını, yasaya göre eğitimin ücretsiz olması gerektiğini, verdiğimiz vergilerle devletin bize parasız eğitim, parasız sağlık hizmeti sunması gerektiğini söyledim.
Okul aile birliğindeki veli “Öyle olmalı ama, devlet okula herhangi bir maddi destek sunmuyor, çocuklarımızın temiz bir ortamda okumaları ve iyi bir eğitim almaları için mecburen para vermek zorunda kalıyoruz” dedi. daha sonra da okul müdürünün AKP yandaşı olduğunu, şikayet edilmesi halinde hiçbir şey olmayacağını söyledi. Aile birliğindeki veli kendilerine okul aile birliğinin kasasında en az 10 bin YTL olması gerektiğinin söylendiğini de dile getirdi. Bunun üzerine diğer veli de “Aslında hep birlikte karşı koyarsak bu paraları bizden alamazlar” dedi.
Evet biz işçiler ve emekçiler bir araya gelerek eğitim ve sağlık hakkımızı elimizden alanlara 22 Temmuz’da iyi bir ders vererek anlara bizim geleceğimizle oynamamaları gerektiğini gösterelim.
Erhan Batga (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Bağımsız adaylar konuşuyor 12

SONRAKİ HABER

Seçimin arifesindeyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...