19 Haziran 2007 00:00

Uki işçisi hakkını istiyor

Hakları için mücadele yürüten Uki işçileri, taleplerinin kabul edilmesini istiyor. Çatalca’da bulunan fabrikanın önünde bekleyen 150’ye yakın UKİ işçisi, işten atılan arkadaşlarının işe geri alınması...

Paylaş

Hakları için mücadele yürüten Uki işçileri, taleplerinin kabul edilmesini istiyor. Çatalca’da bulunan fabrikanın önünde bekleyen 150’ye yakın UKİ işçisi, işten atılan arkadaşlarının işe geri alınması ve ücretlerinin düzenli ödenmesi için başlattıkları mücadelede kendilerine destek bekliyorlar. İşten atılan 34 işçiyi yalnız bırakmayarak tepki gösteren 100’ün üzerinde işçiye ise patron işbaşı yaptırmadı.
Geçtiğimiz yılın mart ayında patronun girdi-çıktı yaparak bütün hakları ortadan kaldırdığını ifade eden işçiler, iş barışının bu süreçten sonra bozulduğunu söylüyor. Girdi-çıktı döneminde yardımlaşma sandığının kaldırıldığını, 4 ikramiyenin 2’ye düşürüldüğünü ve ikramiyelerin ücretlere karıştırıldığını aktaran Uki işçileri, bu süreçte TEKSİF yöneticilerinin pasif davrandığını dile getiriyor.
‘Geceli gündüzlü çalıştık’
Dört yıllık Uki işçisi Sibel Taş, fabrikanın ihracat deposunda çalışıyor. Haklarını aradıkları için “terörist” ilan edildiklerini dile getiren Taş, “Ben geceli gündüzlü bu fabrikada hiç durmadan çalıştım. Bir ayda 150 saat fazla mesai yaptığım zamanlar oldu. Mal yetişsin diye uyumadık. Buna rağmen hakkımızı alamıyoruz” dedi. Aldıkları ücretin 500 YTL olduğunu aktaran Taş, ikramiyeyi çıkardıkları zaman ücretlerinin asgari ücret düzeyinde kaldığını ifade etti.
Eşref Sarıbaş ise düz makineci. Daha önce iki kişi çalıştıkları işi şimdi tek kişi yaptıklarını anlattı.
Bir kişi eksilmesine rağmen daha önce ürettiği 750 parçanın 1200’lere kadar çıkartıldığını dile getiren Sarıbaş, bu sayıların yetişmesi için de sürekli baskı yapıldığını ifade etti. “Hakkımız olanı istiyoruz ve bunun için mücadele ediyoruz” diyen Sarıbaş, taleplerinin kabul edildiği bir ortamda işe geri dönmek istediklerini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Veli Beysülen yeniden seçildi

SONRAKİ HABER

Patrona tek destek AKP’den

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...