19 Haziran 2007 00:00

Real Madrid şampiyonluğunu kutluyor

İspanya Birinci Futbol Ligi’nde (La Liga) 2006-2007 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Real Madrid, muhteşem bir kutlama yaptı.Son haftaya kadar Real Madrid, Barcelona ve Sevilla şampiyonluk yarışını

Paylaş

İspanya Birinci Futbol Ligi’nde (La Liga) 2006-2007 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Real Madrid, muhteşem bir kutlama yaptı.
Son haftaya kadar Real Madrid, Barcelona ve Sevilla şampiyonluk yarışını sürdürürken, önceki gün sahasında oynadığı maçta Mallorca’yı 3-1 yenen Real Madrid, averajla Barcelona’nın önünden 30. şampiyonluğunu yakaladı. Son 4 yıldır tek bir kupa kazanamayan Real Madrid, maçın bitiş düdüğünün çalmasıyla birlikte kupaya olan hasretini büyük bir kutlama yaparak giderdi.
80 bin kişinin tıklım tıklım doldurduğu Santiago Bernabeu Stadı’nda, ilk olarak hazır bekleyen gösteri grubu sahaya girerken, daha sonra havai fişekler ve şarkılarla stat gösteri alanına döndü. Real Madrid’in geleneksel olarak her şampiyonluğunu kutladığı Madrid’deki Cibeles Meydanı da 30. şampiyonluk için önceden hazırlanmıştı. Futbolcular teknik heyetle birlikte, üstü açık iki katlı bir otobüsle stattan Cibeles Meydanı’na getirildi. Meydandaki Cibeles Anıtı üzerine vinçle çıkan kaptan Raul, anıtın tepesine İspanya ve Real Madrid bayrağını dikti.
Kavgalar ve gözaltılar
Yaklaşık 600 bin taraftarın futbolcularla birlikte şarkı söyleyip, dans ederek şampiyonluğu kutladığı gecede, çıkan olaylardan ve kavgalardan ise 108 kişinin yaralandığı, 12 kişinin gözaltına alındığı açıklandı..
Ayrılanlara özel uğurlama
Bu arada Real Madrid’den ayrılan David Beckham, Roberto Carlos, Paco Pavon ve Diego Lopez de özel olarak uğurlandı.
Real Madrid’de 11 yıl forma giydikten sonra Fenerbahçe’ye transfer olan Roberto Carlos ise son olarak sahanın ortasına çağrıldı. Sırtında Brezilya bayrağıyla gelen Carlos’un önünde Real Madridli tüm futbolcular diz çöktü. Alkışlarla uğurlanan 34 yaşındaki Carlos verdiği demeçte, “Ayrıldığım için biraz üzgün olsam da yaşadıklarımdan dolayı mutluyum” dedi.
Villareal 5. bitirdi
Bu arada İspanya Birinci Futbol Ligi’nde (La Liga) 2006-2007 sezonunu 5. sırada tamamlayan Nihat Kahveci’nin formasını giydiği Villarreal, gelecek sezon UEFA Kupası’nda mücadele edecek.
Fuentes’in attığı golle Sevilla’yı deplasmanda 1-0 yenen Villarreal’de, 80. dakikada oyuna giren Nihat, sakatlığının ardından yaklaşık 6.5 ay sonra tekrardan yeşil sahalara dönmüş oldu. Sezona çok kötü başlayan ve devre arasında 11. sırada olan Villarreal, ligdeki son 8 maçını kazanma başarısını gösterdi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Süreyya, Dünya Şampiyonası’nda yok

SONRAKİ HABER

Serkan Balcı imzaladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...