19 Haziran 2007 00:00

Lübnan çatışmaya çekilmek isteniyor

Fetih El İslam ile Lübnan ordusu arasındaki çatışmaların sürdüğü Lübnan’dan İsrail’e, geçen yılki işgal girişiminden bu yana ilk kez önceki gün Katşuya füzeleri atıldı. Lübnan cephesinden atılan 2 füze Kiryat Şimon’e, diğer ikisi...

Paylaş

Fetih El İslam ile Lübnan ordusu arasındaki çatışmaların sürdüğü Lübnan’dan İsrail’e, geçen yılki işgal girişiminden bu yana ilk kez önceki gün Katşuya füzeleri atıldı. Lübnan cephesinden atılan 2 füze Kiryat Şimon’e, diğer ikisi ise Lübnan sınırı içine düştü.
Saldırının hemen ardından Hizbullah, olayla ilgisi olmadığını ilan etti; Lübnan hükümeti ile İsrail, Lübnan’daki Filistinli grupları sorumlu tuttu. Bu açıklamalardan kısa bir süre sonra ise saldırıyı yine adı daha önce duyulmamış olan “Cihad Bedir Tugayları-Lübnan Kolu” adlı bir örgüt üstlendi.
İsrail ayrıca, atılan dört füzeye, geçen yaz yerle bir ettiği Güney Lübnan’a 5 füze atarak yanıt verdi. İsrail ordusu konuyla ilgili açıklama yapmazken, Lübnan ordusu ise füzelerin Şeba’nın doğusundaki İsrail sınırı yakınlarına düştüğünü belirtti. Karşılıklı füzeler, iki tarafta da ölüm ya da yaralanmaya neden olmadı. Katyuşya füzeleri, geçen sene İsrail ile Hizbullah arasındaki savaşta etkin olarak kullanılmış ve yüzlerce füze, İsrail kentlerine Lübnanlı gerillalarca fırlatılmıştı.
Yine adı duyulmamış örgüt
Saldırıyı yine Trablus’ta ordu ile çatışan Fetih El İslam gibi adı daha önce duyulmamış olan “Cihad Bedir Tugayları-Lübnan Kolu” adlı bir örgütü üstlenmesi kuşkuları artırırken, Beyrut’ta AP ajansına gönderdiği faks mesajında örgüt, İsrail’e yönelik saldırılarının süreceği uyarısında bulundu ve “ Halkımıza cihad sözü veriyoruz” denildi.
Önceki günkü saldırıların ardından dün de olası bir saldırının durdurulduğunu iddia eden Lübnan, fırlatılmaya hazır bir başka roketin bulunduğunu ileri sürdü. Failleri hakkında, “bilinmeyen unsurlar” denilirken ABD destekli Başbakan Fuad Sinyora ise İsrail’e yönelik saldırının “politik hedefleri” olduğunu savundu. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Afganistan’da yine çocuk katliamı!

SONRAKİ HABER

Sarkozy umduğunu bulamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa